Hírek


Elhunyt Ballon János nyugállományú tűzoltó zászlós
2019. augusztus 14. 10:48
Életének 70. esztendejében elhunyt, Ballon János nyugállományú tűzoltó zászlós, a jogelőd Balassagyarmati Tűzoltó-parancsnokság egykori beosztott tűzoltója.

Ballon János 1949. október 01-én, Cegléden született. Általános iskolai tanulmányait Besenyszögön végezte, majd azt követően a helyi mezőgazdasági termelőszövetkezetnél helyezkedett el, mint segédmunkás. Később hegesztőként dolgozott a Ganz Villamossági Műveknél Szolnokon, a Balassagyarmati Fémipari Vállalatnál és a Magyarnándori Állami Gazdaságban is.

Ballon János a Balassagyarmati Tűzoltóparancsnokság hivatásos állományába, 1976. január 01-én nyert felvételt, mint beosztott tűzoltó és mindvégig ebben a beosztásban teljesített szolgálatot. A tűzoltói kollektívába hamar beilleszkedett, csoporttársait, elöljáróit tisztelte és becsülte. Tűz- és káreseteknél a kapott feladatokat, fáradtságot nem ismerve, legjobb tudása szerint hajtotta végre. A tűzoltói hivatást magáénak érezve, a Magyarnándori Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokaként is aktívan tevékenykedett.

Szolgálati ideje alatt több alkalommal részesült városi parancsnoki dicséretben és jutalomban, a Tűzbiztonsági Érem bronz fokozata kitüntetést is megkapta.

Szolgálati viszonya 1995. február 28-ai hatállyal szűnt meg.

Ballon János nyugállományú tűzoltó zászlós temetésének időpontja és helye:

2019. augusztus 16.

13:00 óra

Magyarnándori Temető

 

Emlékét kegyelettel őrizzük.