Hírek


Villámcsapások a megyében
2019. augusztus 14. 10:31
Villámcsapások okoztak tüzeket Nógrád megyében a keddi napon.

Tűz ütött ki kedden délelőtt egy szupermarket udvarán Salgótarjánban, a Haris közben. Bálákban és fém kocsikon tárolt papírhulladék égett mintegy harminc négyzetméteren. A tűz sem az üzletre, sem a kerítésen kívülre nem terjedt át.  A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral és a bálák szétbontásával fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Több mint háromszáz körbála gyulladt ki villámcsapás következtében egy szarvasmarha tenyésztő telepen délután Nógrádkövesden, a Béke úton. A berceli és rétsági hivatásos tűzoltók, valamint a Belső-Cserhát Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület önkéntesei végül négy vízsugárral oltották el a tüzet. A bálák szétbontásával két munkagép is segítette az oltást, a telep dolgozói közben a szomszédos istállókból az állatokat kiterelték. Személyi sérülés nem történt.

Villám csapott egy családi ház kéményébe, ami emiatt részben ledőlt, részben megrogyott kora délután Varsányban, a Mező úton. A szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók létraszer segítségével a kémény megrogyott részét az áramszolgáltató jelenlétében a biztonságos szintig visszabontották. Az elektromos hálózat nem sérült, személyi sérülés sem történt.

Fának ütközött egy személygépkocsi délben Bánkon, a Szondi utcában. A járműben csak a sofőr utazott, aki önállóan ki tudott szállni. A rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a közelben lakók a járművet áramtalanították, az egység a helyszínt biztosította. A sofőrnek kisebb zúzódásai lettek, de miután a mentők megvizsgálták, saját felelősségére maradt a helyszínen.

A tetejére borult egy személygépkocsi délután Salgótarjánban, a Tarjáni úton.  A megyeszékhely hivatásos tűzoltói teljes útzár mellett a járművet áramtalanították, és üzemanyag folyás miatt egy gyorsbeavatkozó sugárral biztosították a helyszínt. A gépkocsiban egy személy utazott, akit a mentők kórházba szállítottak.

Egy nyolc méteres fa dőlt az úttestre teljes útzárat képezve szerda hajnalban Felsőtold és Garáb között. A pásztói hivatásos tűzoltók a fát motoros láncfűrésszel eltávolították, a forgalmi akadályt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Fotós: Szécsényi KvŐ