Hírek


Gázvezetéket szakított át egy munkagép Salgótarjánban
2019. augusztus 09. 14:54
Több műszaki mentéshez kellett vonulni a hivatásos tűzoltóknak Nógrád megyében.

Járdára és egy fagylaltozó épületére dőlt egy hét méter magas ötven centiméter átmérőjű hársfa csütörtök reggel Nógrádon, a Mikszáth utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a helyszínt a Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei biztosították, majd a gyalogosforgalmat veszélyeztető fát az egységek két motoros láncfűrésszel eltávolították. Kettéhasadt, majd a szomszédos garázsra és kerítésre dőlt egy tíz méteres diófa délelőtt Szécsényben, a Kossuth úton egy családi ház kertjében. Délután egy közterületen lévő tizenöt méteres fűzfa egyik ága hasadt le, és több ág is veszélyesen meggyengült Szécsényben, a Komjáthy úton. Az ágak a közeli telefonvezetékre is rálógtak és veszélyeztették a gyalogosforgalmat. A két helyszínen a szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók magasból mentő jármű és motoros láncfűrész segítségével távolították el a lehasadt és meggyengült ágakat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Gázvezetéket szakított át egy munkagép egy családi ház udvarán csütörtök délután Salgótarjánban, a Mikszáth úton. A széljárás miatt a levegőbe ömlő gáz a közeli kórházat is veszélyeztette. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói megfékezték a gáz ömlését, közben a káresemény száz méteres körzetét kiürítették, a környező öt lakóépületet és egy gyógyszertárat áramtalanították, a kórház utcafront felőli ablakait bezáratták. Az egység védősugár fedezete mellett elbontotta a sérült vezeték körüli földet, hogy a gázszolgáltató szakembere el tudja szorítani a vezetéket,  és a szivárgást megszüntesse. A kiürített területre az ott lakók visszatérhettek, az áramszolgáltatás is helyreállt. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is részt vett a kárelhárításban. Személyi sérülés nem történt.

Fotós: Szeles Péter tű. alezredes

 

Kapcsolódó képek:

Gázvezetéket szakított át egy munkagép Salgótarjánban Gázvezetéket szakított át egy munkagép Salgótarjánban Gázvezetéket szakított át egy munkagép Salgótarjánban
>>> További képek a galériában <<<