Hírek


30 perc a család biztonságáért
2019. augusztus 07. 12:03
Az elmúlt három évben több változás zajlott a kéményseprőiparban, mint az ezt megelőző ötvenben. Immár harmadik éve vannak életben a most hatályos szabályozók, ám a szakembereknek még mindig sok dolga akad a kéményhasználattal kapcsolatos felelős magatartásformák megteremtésében.

A kéményseprő szakma tájékoztatással, kommunikációs kampányokkal, szemléletformálással erősíti a lakosság egyéni felelősségvállalását, ezzel hozzájárulva a hazai kéményseprési kultúra fejlődéséhez.

A megyei kéményseprő csoportok szakemberei rendszeresen részt vesznek a különböző városi rendezvényeken. Kitelepített kampánysátorban kötetlenül tájékoztatnak, beszélgetnek a kéményseprést érintő legfontosabb tudnivalókról: a szolgáltatás igényléséről, az időpont-egyeztetés menetéről, valamint a biztonságos kéményhasználatról. A katasztrófavédelem kéményseprőmesterei szórólapok, tablók, tájékoztató kisfilmek és más szemléltető eszközök segítségével mutatják be, mit lehet és ajánlott tenni kéményhasználatból eredő balesetek elkerülése és megelőzése érdekében.

A fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így április végétől augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb, és a munka is jobban tervezhető.

A magányszemélyek számára a kéményseprés ingyenes, Nógrád megyében a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi a lakossági égéstermék-elvezetők rendszeres felülvizsgálatát. A kéményseprés igénylése és időpontja egyeztethető a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon, előbb a 9-es, majd az 1-es menüpont telefon nyomógombjával történő kiválasztásával.