Hírek


Gázvezetéket szakított el a munkagép
2019. augusztus 06. 12:49
Műszaki mentéseket hajtottak végre a tűzoltók a hét első munkanapján Nógrád megyében.

Kettéhasadt és telefonvezetékre dőlt egy nyolc méter magas fűzfa hétfő délután Salgótarjánban, a Losonci utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói létraszer segítségével közelítették meg és távolították el a megdőlt fát, ez idő alatt az érintett útszakaszon forgalomirányítás mellett lehetett közlekedni. Sérülés nem történt.

Teljes keresztmetszetében átszakított egy gázvezetéket egy munkagép hétfő délután Jobbágyiban, a Losonci úton. A pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók már elzárták a gáz-főcsapot. Az egység méréseket végzett, gázszivárgást azonban nem tapasztalt. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig az egység a helyszínt biztosította. A gázszolgáltató  leplombálta a gázelzárót, javítás és nyomáspróba után fogják visszakapcsolni. Sérülés nem történt.

Lesodródott az útról és a tetejére borult egy személygépkocsi hétfő este a 22-es út 63-as kilométerénél, Kishartyán közelében. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók helyszínre érkezése előtt a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a járművet már áramtalanították, majd az egységek a helyszínt biztosították. A gépkocsiból a benne utazó két ember önállóan ki tudott szállni, a mentők azonban könnyebb sérülésekkel kórházba szállították őket.

Fotós: a kép illusztráció