Hírek


Önkéntes tűzoltók versenyeztek
2019. június 03. 15:46
Ismét összemérték tudásukat a Nógrád megyei önkéntes és létesítményi tűzoltók.

A viadalt a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, Szécsényfelfalu Község Önkormányzata és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében rendezték meg szombaton a festői szépségű Szécsényfelfalu határában. A megyei verseny a hagyománynak megfelelően a tűzoltók felvonulásával kezdődött.

A tűzoltó versenyen, az önkéntes és létesítményi tűzoltók mérhették össze tudásukat tűzcsapszerelés és a hagyományos kismotorfecskendő szerelés versenyszámban.

A rendezvény végén Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, a tűzvédelem érdekében kifejtett példamutató munkájáért, Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet adományozott Anita Galčíková asszonynak, a Nagykürtösi Járási Önkéntes Tűzoltó Szövetség elnökének, továbbá Szent Flórián emlékérem elismerésben részesítette Deák András urat, Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapító tagját, Pál Erika asszonyt, a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnökét.

Az önkéntes munkájuk elismeréseként a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség emléktárggyal jutalmazta Keresztes Imre urat Szécsényfelfalu polgármesterét, Renner Péter urat a Nógrád Megyei Tűzoltószövetség titkárát, valamint Szabó Endre urat a Hollókői Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét.

A házigazda Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség egy Szent Flórián domborművet adományozott, amely a felavatást követően az önkéntes lánglovagok helyi szertárának homlokzatára került elhelyezésre.

Eredmények:

Kismotorfecskendő szerelés:

I. hely: Szalmatercs ÖTE

II. hely: Endrefalva ÖTE

III. hely: Szécsényfelfalu ÖTE

Tűzcsapszerelés:

Diák, leány kategória I. hely: Ságújfalu ÖTE

Diák, fiú kategóriában I. hely: Nézsa ÖTE

Női kategória I. hely: Ságújfalu ÖTE

Férfi kategória I. hely: Ságújfalu ÖTE

Létesítményi kategória I. hely: Inter-Fa Kft.

Fotós: Nógrád MKI

 

Kapcsolódó képek:

Önkéntes tűzoltók versenyeztek Önkéntes tűzoltók versenyeztek Önkéntes tűzoltók versenyeztek
>>> További képek a galériában <<<