Hírek


Valóra vált álom
2019. május 31. 10:10
Gregor Márton álma vált valóra, aki szerette volna megismeri a tűzoltók munkáját.

Az öt és fél éves Gregor Márton már nagyon régen rajong a tűzoltók munkájáért. Ezért is látogatott el a Nógrád Megyei Hírlap munkatársaival a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

Az igazgatóság épülete előtt kialakított tűzoltó múzeumnál kezdődött a program, ahol Marci megtekintette a kiállított műszaki mentőszert és a vízszállító gépjárművet.

A laktanya megtekintését a híradóügyeleten kezdte, ahol az ügyeletesek fogadják a különböző riasztásokat, megnézte a szertárat, de még azt is, hogyan kell lecsúszni a filmekből is jól ismert rúdon. A kisfiúnak a kedvenc tűzoltóautója az emelőkosaras gépjármű, amellyel hihetetlen magasságokba emelkednek az egyenruhások. Bátran pattant be sisakjában, majd magasabbra emelték, mint az igazgatóság épülete.

A tűzoltók megmutatták neki a készenléti gépjárműveket – amelyekre fel is ülhetett –, illetve minden eszközt, amelyet egy bevetés alkalmával használnak és még történeteket is meséltek neki saját tapasztalataikról.

A látogatás végén az igazgatóság kiállítási tárgyait tekintette meg Marci, ahol különböző tűzoltóereklyéket láthatott és fel is próbálhatta a régi tűzoltó sisakokat.

Fotós: Szeles Péter tű. alezredes

 

Kapcsolódó képek:

Valóra vált álom Valóra vált álom Valóra vált álom
>>> További képek a galériában <<<