Hírek


Fotópályázat gyermeknap alkalmából
2019. május 22. 15:58
Fotózz és nyerj egy ajándékcsomagot! "A tűzoltóknál jártam" címmel fotópályázatot hirdet a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hétvégi Nyitott szertárkapuk elnevezést viselő katasztrófavédelmi gyermeknaphoz kapcsolódóan.

Immár hagyomány, hogy a nemzetközi gyermeknap alkalmából az ország és így Nógrád megye tűzoltólaktanyái, vagyis az összes hivatásos tűzoltó-parancsnokság, katasztrófavédelmi őrs, illetve több önkéntes tűzoltó egyesület megnyitja laktanyája, illetve szertára kapuit a gyermekek előtt. A nyílt napon hat órán át nyílik lehetőség közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe. A családokat, gyermekeket ezen a napon, azaz 2019. május 25-én, szombaton 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák és ehhez előzetes bejelentkezés sem kell. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

A gyermeknap apropóján idén először fotópályázatot hirdet a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A pályázat lényege, hogy azok, akik május 25-én, szombaton ellátogatnak valamelyik Nógrád megyei tűzoltólaktanyába és készítenek ott egy-egy különösen jól sikerült fotót, azok az élményen túl még ajándékcsomagot is nyerhetnek. A feladathoz nem szükséges profi fényképezőgép, okostelefonnal készült fényképekkel éppúgy pályázhatnak az érdeklődők.  A fotópályázat résztvevőitől azt kérjük, hogy legkésőbb 2019. június 5-ig e-mailben küldjék el az igazgatóság címére, azaz a nograd.titkarsag@katved.gov.hu címre azt az egy vagy maximum két fényképüket, amelyet szombaton a Nógrád megyei tűzoltólaktanyákban készítettek és valamiért a legjobbnak, legérdekesebbnek, legaranyosabbnak ítélik. A beérkezett fotókról minden esetben visszaigazoló e-mailt fogunk küldeni. Fontos, hogy az e-mail tárgymezőjében mindenképpen tüntessék fel, hogy: FOTÓPÁLYÁZAT, a szövegmezőbe pedig írják bele a fotó készítőjének nevét és telefonos elérhetőségét. Ez azért szükséges, hogy igazgatóságunk értesíteni tudja a nyerteseket. Kérjük, hogy a szövegmezőben az alábbi szöveget is tüntessék fel: „ Alulírott (név) hozzájárulok, hogy a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az általa kiírt, A tűzoltóknál jártam című pályázat elbírálása és a résztvevők kiértesítése során a nevemet, e-mail címemet és telefonszámomat, mint személyes adatokat kezelje.” Igazgatóságunk ezeket az adatokat kizárólag ebből a célból fogja kezelni, azokat harmadik fél részére nem tesszük hozzáférhetővé és nem hozzuk nyilvánosságra. Tekintettel arra, hogy az első három nyertes pályamű az igazgatóság honlapján bemutatásra kerül, a fénykép nyilvánosságra hozatalára vonatkozóan e-mailben további hozzájáruló nyilatkozatot fogunk küldeni. A 2019. június 5. után beérkező fotókat már nem áll módunkban elfogadni. Díjazásban az első három legjobb fotó részesül.

A pályázatban szereplő személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztató a hír alján mellékelt dokumentumként csatolva megtalálható.

 

Nógrád megyében az alábbi helyszíneken várják a tűzoltók a gyerekeket:

Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Salgótarján, Szent Flórián tér 1.

Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Balassagyarmat, Baltik Frigyes utca 1.

Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Pásztó, Kölcsey út 37.

Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs

Bátonyterenye, Ózdi út 60.

Rétsági Katasztrófavédelmi Őrs

Rétság, Laktanya utca 9.

Berceli Katasztrófavédelmi Őrs

Bercel, Kossuth Lajos tér 10.

Szécsényi Katasztrófavédelmi Őrs

Szécsény, Mártírok út 2.

Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Diósjenő, Táncsics Mihály út 19.

Érsekvadkerti Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Érsekvadkert, Rákóczi út 91.

Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Nógrád, Mikszáth út elején lévő sportpályánál

Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület

2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes u. 1.

Mihálygergei Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Mihálygerge, Akácos út 47.

Rónafaluért Baráti Társaság Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Salgótarján, Rónai út 32.

Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület

2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 125-127.

Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

3070 Bátonyterenye, Ózdi út 60.

Csővári Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2615 Csővár, Mikszáth út

Belső-Cserhát Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület

2687 Bercel, Kossuth Lajos tér 10.

Ságújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ságújfalu, Ady Endre út 4.

 

Illusztrációs fotó: NMKI archívumából


 

Kapcsolódó információk: