Hírek


Péntekig küldhetik be alkotói pályázataikat a fiatalok
2019. május 08. 08:55
Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdetett óvodások és iskolások részére. Az immár hatodik alkalommal kiírt pályázatra készített alkotásokat május 10-ig kell eljuttatni az igazgatóságra.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az idén olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltói hivatás világát. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat várnak, az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot.
 
A pályaműveket május 10-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz (3100 Salgótarján, Szent Flórián tér 1., nograd.titkarsag@katved.gov.hu). Aki személyesen szeretné pályaművét leadni, annak lehetősége van a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság bármelyik, a lakóhelyéhez legközelebb eső szervezeti egységénél leadni azt, azaz Salgótarjánban, Bátonyterenyén, Pásztón, Balassagyarmaton, Szécsényben, Rétságon vagy Bercelen.
 
Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A pályázatok területi elődöntőjének védnöke Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, egyben a Nógrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, a megyei bírálóbizottság elnöke és a helyi bírálóbizottság tagjai pedig a megyében tevékenykedő, elismert szakemberek lesznek.
 
A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait június 7-én, Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, és különdíjak is gazdára találnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2019” címet, ami együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.


 

Kapcsolódó információk: