Hírek


V. Karancs Gyalogtúra
2019. április 15. 10:27
Nógrád megye újabb páratlan szépségű látványosságához, a Szilváskőhöz kirándultak el a V. Karancs Gyalogtúra és Családi Nap résztvevői szombaton.

Ötödik éve hagyomány már a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) Nógrád Megyei Tagszervezete és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében megvalósuló gyalogtúra, amelynek keretében Nógrád megye páratlan természeti értékeit térképezik fel évről évre a résztvevők. A nógrádi táj bővelkedik a látnivalókban, így hosszú évekre előre garantálni lehet a Karancs Gyalogtúra megrendezésének sikerét. A két szervezet célul tűzte ki a vidék megismerése és bemutatása mellett a kölcsönös szakmai együttműködés elmélyítését is, amit mi sem bizonyít jobban, mint az évről évre egyre nagyobb számú résztvevői létszám.

Az V. Karancs Gyalogtúrára a Nógrád megyei tagokon és családtagjaikon túl az ország több pontjáról érkeztek RSOE tagok. A rendezvény szombaton délelőtt tíz órakor, a Szilváskőpusztán található Szilváskő Vendégházban megtartott megnyitóval vette kezdetét - a résztvevőket, Juhász László tűzoltó alezredes Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és Rába Lajos, az RSOE elnöki tanácsadója köszöntötték. Juhász László örömét fejezte ki a gyalogtúra népszerűségének növekedése miatt, hisz mint fogalmazott, ez jó bizonyítéka a szakmai és baráti kapcsolatok bővülésének is. Az alezredes beszélt az igazgatóság és az RSOE közös feladatairól és a csapatépítő programok fontosságáról, majd átadta a szót Rába Lajosnak, aki az egyesület nevében köszöntötte a résztvevőket. Az elnöki tanácsadó megköszönte a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték az egész napos rendezvényt, majd Juhász László ismertette a nap programját. A salgótarjáni eredetű találmánnyal, azaz a szalonnasütő vassal elkészített „nyársalós kenyér” elfogyasztását követően a gyalogtúra résztvevői útnak indultak a túrára. Visszaérkezve a célállomásra finom ebéd várta a résztvevőket, majd a szervezők további tartalmas programokra várták a vállalkozó kedvűeket. Lehetőség nyílt dartsban, pingpongban, lézerharcban és totóban is kipróbálni magukat, s a legügyesebbek még értékes ajándékokat is kaptak eredményükért cserébe. A körültekintő szervezésnek és az aktív közreműködőknek köszönhetően minden korosztály kedvére válogathatott a szabadidőt kellemesen eltöltő lehetőségek közül, a résztvevők pedig a nap végén már a jövő évi találkozó helyszínét tervezték…

Fotós: Mészáros Hajnalka

 

Kapcsolódó képek:

V. Karancs Gyalogtúra V. Karancs Gyalogtúra V. Karancs Gyalogtúra
>>> További képek a galériában <<<