Hírek


Fenyves lángolt Magyargécnél
2019. március 08. 09:07
Magyargécben az Orgona út végénél két hektáron kapott lángra a fenyves és az aljnövényzet. A tüzet a szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el, személyi sérülés nem történt.

Nógrád megye tűzoltóit tíz helyszínre riasztották csütörtökön száraz fű és nádas tűzhöz. Délelőtt Karancsságon fél hektáron, Kisgéc és Magyargéc között a közút mentén háromszáz négyzetméteren, Rimóc külterületén a Nógrádsipek felé vezető úton másfél hektáron, délután Salgótarjánban a II. András király úton a temető közelében kétszáz négyzetméteren,  Rimócon a Magashegyi utcában nyolc hektáron, Bátonyterenye térségében a 21-es számú közút 42-es kilométerszelvényénél hatszáz négyzetméteren, a Tar és Hasznos közötti útszakasz mentén másfél hektáron, Sóshartyánban a Megyeri úton ötszáz négyzetméteren, este Kazár-Mizserfa Bányatelepen egy hektáron, Nagylóc-Zsunypusztánál tíz négyzetméteren kapott lángra a vegetáció. Karancsságon egy lakatlan családiházat, Magyargéc térségében a közeli erdőt, Salgótarjánban garázsokat, Tar térségében lakóházakat veszélyeztetett a tűz. A lángokat a szécsényi, salgótarjáni, bátonyterenyei, pásztói hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei fékezték meg kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel. Személyi sérülés sehol nem történt.

Pénteken hajnalban Salgótarján-Zagyvaróna és Cered között a 2304 számú út 8-as és 9-es kilométerszelvényei közti szakaszon egy öt méter magas fa ága lehasadt, félpályás útzárat képezve. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kézifűrész segítségével a letört faágat eltávolították és a forgalmi akadályt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Fotós: Szécsény KvŐ