Hírek


Balesetekkel búcsúzik az óév
2018. december 31. 19:39
Az év utolsó hétvégéjén is balesetekhez riasztották megyénk hivatásos tűzoltóit.

Péntek délután egy nyergesvontató és két személyautó ütközött össze a 2-es szamú főút, 44-es kilométerszelvényénél, Katalinpuszta belterületén. A balesethez a rétsági hivatásos tűzoltók vonultak. A balesetben két fő súlyos, két fő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A káreset felszámolásának idején az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Nem sokkal a szendehelyi baleset után újabb káresetről érkezett bejelentés a 112-es segélyhívó számon. Bátonyterenyén egy személyautó nagy sebességgel közlekedett az Alkotmány úton, a gépjármű eddig ismeretlen okból parkoló autóknak ütközött, a baleset során egy gázcsonk is megsérült. A káreset helyszínére a bátonyterenyei hivatás tűzoltók és az Észak Mátra Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület vonult. A gázcsonk sérülése miatt tizenöt főnek kellett ideiglenesen elhagyni az otthonát.

Szombaton késő délután Vanyarc és Bercel között egy személyautó lesodródott az úttestről. A balesetben egy fő könnyebben megsérült. A berceli hivatásos tűzoltók kiérkezés után a sérült gépjárművet áramtalanították, és a forgalmi akadályt megszüntették.

Vasárnap délelőtt Vanyarc és Acsa között egy személygépkocsi lesodródott az úttestről és az út menti fának ütközött. A 2108. számú úton, a berceli hivatásos tűzoltók félpályás útzár mellett hajtották végre a műszaki mentést.

Sóshartyán belterületén, a Dózsa úton egy személyautó kigyulladt, a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a gépjármű teljes terjedelmében égett. Az egység a tüzet eloltotta, a tűzeset során személyi sérülés nem történt.

A mai nap sem múlt el közlekedési baleset nélkül, Vanyarc és Szirák között egy személygépkocsi lesodródott az úttestről és az árokba csapódott. A gépjárműben utazó négy fő közül egy fő súlyos, három fő pedig könnyebb sérülést szenvedett. A berceli hivatásos tűzoltók félpályás útzár mellett hajtották végre a műszaki mentést.