Hírek


További füstérzékelőket adott át a katasztrófavédelem
2018. december 07. 12:57
A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének ajánlásával rászoruló, egyedül élő időseknek adományoztak füstérzékelőket a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai tegnap.

A szervezet a „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány keretén belül osztotta ki a hátrányos helyzetű lakosok részére a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által biztosított füstérzékelőket, amelyeket egyúttal be is üzemeltek a kirendeltség munkatársai. Az érzékelőket Bozó Krisztián tűzoltó alezredes, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka és Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, katasztrófavédelmi megbízott adták át.

A fűtési időszak kiemelt fontosságú tűzbiztonsági szempontból, hiszen a nyílt láng használata a nyílt égésterű tüzelő- és fűtőberendezések üzemeltetésével előtérbe kerül. Az otthonokban egy esetlegesen kialakuló lakástűz komoly veszélyt jelent. Annak biztosítására, hogy kellő időben el tudjuk hagyni az épületet, egy megfelelő füstérzékelő, megfelelő helyre történő elhelyezése megoldás lehet. A lakóépületek helyiségeiben kialakuló tüzeknél a tűz kezdeti szakaszában már keletkezik füst. A füstérzékelő a helyiségben jelentkező füstöt alkotó kisméretű lebegő anyagszemcséket érzékeli és még időben riasztja a benntartózkodókat, így lehetőség nyílik az égő lakás biztonságos elhagyására.


 

Kapcsolódó képek:

További füstérzékelőket adott át a katasztrófavédelem További füstérzékelőket adott át a katasztrófavédelem További füstérzékelőket adott át a katasztrófavédelem
>>> További képek a galériában <<<