Hírek


Kollégáink egészsége is fontos
2018. november 30. 16:06
A tűzoltók az emberi életek megmentése mellett tették le esküjüket, ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy ők maguk is a megfelelő egészségügyi állapotnak örvendjenek. Ennek érdekében szervezett egészségnapot Salgótarjánban az igazgatóság a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közreműködésével, holnap pedig ugyanezt Balassagyarmaton is megrendezik.

Bőrgyógyászati daganatszűrésen és tanácsadáson, szájüregi tanácsadáson és fogászati állapotfelmérésen, urológiai tanácsadáson, valamint általános belgyógyászati és tápláltsági állapotfelméréseken vehetett részt szerdán Salgótarjánban a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság és a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrs személyi állománya. A holnapi nap során ugyanezeken a szűréseken vehetnek részt Balassagyarmaton a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság, illetve a rétsági, a berceli és a szécsényi katasztrófavédelmi őrsök munkatársai.

A katasztrófavédelem személyi állománya minden évben átesik a jogszabály által is előírt időszakos egészségügyi szűrővizsgálaton. A szabályozóban foglalt kötelező vizsgálati elemeken túl a szervezet fontosnak tartja a személyi állomány egészségmegőrzése érdekében, hogy a vizsgálatok minél több egészségügyi szakterületre kiterjedjenek. Ennek érdekében szervezte meg az igazgatóság idén először az egészségnapokat, amelyekre a tervek szerint a jövőben is minden évben sor kerülhet majd.


 

Kapcsolódó képek:

Kollégáink egészsége is fontos Kollégáink egészsége is fontos