Hírek


Megemlékezés és véradás a katasztrófák áldozatainak tiszteletére
2018. október 12. 09:53
A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából tartott október 10-én ünnepi megemlékezést a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A világnapot az ENSZ 1987-ben jelölte ki, azzal a nem titkolt céllal, hogy az emberek minden évben emlékezzenek meg a természeti katasztrófákról, és azok áldozatairól.

A megemlékezés keretében a 2018. augusztus 27-29. között, Záhonyban megrendezett  II. Országos RID Veszélyesáru-szállítási Vetélkedőn az Igazgatóságot képviselve elért országos második helyezés elismeréséül a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának díszparancsát vehette át Cene Gábor tűzoltó alezredes, a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője és Dobrocsi Zoltán tűzoltó alezredes, a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője. Az elismerések átadását követően Seres Tibor tűzoltó ezredes, az igazgatóság vezetője osztotta meg ünnepi gondolatait az igazgatóság állományával. Beszédében egyebek közt hangsúlyozta, fontos, hogy ezen a napon azok, akik munkájuk során részesei a katasztrófák elleni védekezésnek, méltó módon megemlékezzenek, és kellő figyelmet fordítsanak e nap jelentőségére.

A tűzoltók számára egy tűzeset, egy balesetből eredő műszaki mentés, de ugyanígy egy természeti katasztrófa által előidézett életveszély, sérülés esetén is elsődleges az életmentés, embertársaik segítése. Nógrád megye hivatásos és önkéntes tűzoltói, valamint a megyei mentőszervezetek tagjai rendszeres véradók. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Vöröskereszt ezen a napon több éve szervez országos szintű véradást, s így emlékezik a katasztrófák áldozatairól. A véradásba a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is bekapcsolódott a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével közösen, így Balassagyarmaton október 9-én, Salgótarjánban pedig október 10-én várták azokat a véradókat, akik megfeleltek a feltételeknek és a véradás előtti kötelező orvosi vizsgálat során nem találtak kizáró okot.

 

Fotók: Szeles Péter tűzoltó alezredes, hivatalvezető


 

Kapcsolódó képek:

Megemlékezés és véradás a katasztrófák áldozatainak tiszteletére Megemlékezés és véradás a katasztrófák áldozatainak tiszteletére Megemlékezés és véradás a katasztrófák áldozatainak tiszteletére
>>> További képek a galériában <<<