Hírek


Szlovákiában is bizonyították erejüket a Nógrád megyei tűzoltók
2018. október 10. 12:56
A Nógrád tűzoltója 2018 rendezvényen vett részt az elmúlt hétvégén öt Nógrád megyei tűzoltó

A szomszédos Szlovákiában működő Füleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezte meg a Nógrád tűzoltója 2018 névre keresztelt versenyt, amelynek helyszíne nem más volt, mint a középkorban épült, rendkívül impozáns látványt nyújtó Fülek vára. Az erőt, energiát és állóképességet próbára tevő megmérettetésre összesen negyvenen neveztek – harmincöt szlovák és öt magyar tűzoltó. A harminc év fölötti kategóriában Bunder Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, Bódi Péter tűzoltó őrmester és Varga Balázs tű. őrmester képviselte hazánkat. A verseny akadálypályával indult, ahol a versenyzőnek oda kellett szaladni a versenypályán álló kismotorfecskendőhöz, majd a már megszerelt két-két „B” tömlőből összekapcsolt alapvezetékkel futnia kellett negyven métert, s ott a sugárcsöveket a kijelölt helyre tenni. A folytatásban feltekertek két tömlőt és a kijelölt helyre tették, majd egy húsz kilogrammos kannával átfutottak az alagúton. Az akadálypálya következő részében két harminc kilogrammos kannával kellett egy akadályt leküzdeni, majd egy súlyos traktor gumiabroncsot nyolcszor átfordítani, aztán keretes fűrésszel kellett feladatot teljesíteni. Az akadálypálya a legerősebb tűzoltók versenyéről már jól ismert kalapácsdobozzal zárult, ahol egy hat kilogrammos kalapáccsal harminc-harminc ütést kellett mérni a doboz aljára és tetejére. Rövid pihenő után következett a második versenyszám, ahol tizenöt méter futás, majd két tömlővel további hatvan méter futás fel a várba várt a versenyzőkre, s miután letették a tömlőket további száz métert futottak a vár kerengőjére. Ott felhúztak egy-egy tömlőt kötéllel, majd a tömlőkkel befutottak a célba.

A magyar tűzoltók mindegyike a mezőny első felében végzett, a legjobb eredményt Horváth Mihály tű. főtörzsőrmester érte el, aki az első helyen zárta a harminc fölöttiek mezőnyét. Szintén ebben a korcsoportban harmadik helyen zárta a versenyt Bunder Tamás tűzoltó főrözsőrmester.

Fotós: Szeles Péter tű. alezredes

 

Kapcsolódó képek:

Szlovákiában is bizonyították erejüket a Nógrád megyei tűzoltók Szlovákiában is bizonyították erejüket a Nógrád megyei tűzoltók Szlovákiában is bizonyították erejüket a Nógrád megyei tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<