Hírek


Tóth Péter kapta Nógrád megye Szondi György Díját
2018. szeptember 25. 16:07
Szeptember 22-én, Érsekvadkerten rendezték meg a XII. Nógrádi Megyenapot, amelyhez kapcsolódóan ünnepi közgyűlést is tartottak, ahol kitüntető címeket adtak át – többek között az igazgatóság főügyeleti osztályvezetőjének.

Nógrád Megye Önkormányzata Szondi György Díjat adományozott Tóth Péter tűzoltó alezredesnek, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetőjének. Tóth Péter 1999. március 1-jén szerelt fel a jogelőd Salgótarjáni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományába, beosztott tűzoltóként. Az alapfokú tűzoltó tanfolyam elvégzését és a szükséges rutin megszerzését követően 2005. február 1-jétől beosztott tűzoltói munkája mellett hírközpont-kezelői feladatokat is ellátott. Még ebben az évben felvételt nyert a Pollack Mihály Műszaki Főiskola műszaki-szakoktató szakára, majd 2008-ban megszerezte diplomáját. Eredményes évnek mondható a 2008-as, hiszen szintén ebben az évben társai az „Év Salgótarjáni Tűzoltójának” választották. 2010. április 1-jén a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeleti állományába került, majd pontosan két évvel később, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem diszlokációját követően, 2012. április 1-jén kinevezték az igazgatóság megyei főügyeleti osztályának vezetőjévé. Az alezredes tehát immár több mint hat éve felügyeli, koordinálja és összehangolja a főügyeletesek, műveletirányítók és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tagjainak munkáját. Az osztályvezető korábban az igazgatóság sporttiszti feladatát is ellátta, 2013-ban például kiemelkedő szerepe volt a Hollókőn megrendezett belügyi terepfutó verseny megszervezésében és lebonyolításában, amelyért a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója külön elismerésben részesítette. Tóth Péter a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöki beosztását is betöltötte 2014 és 2016 között – az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatok eredményességének elősegítését, munkájuk összehangolását a hivatásos egységekkel nagy elhivatottsággal hajtotta végre. Mint minden beosztásában és feladatkörében, úgy ebben is a pontosság, odaadás jellemezte, ezért 2016-ban a Magyar Tűzoltó Szövetség kitüntetését vehette át. A társszervekkel kialakított jó munkakapcsolat megőrzésén és ennek érdekében beosztottjai folyamatos felkészítésén nagyfokú kreativitással, problémamegoldó képességével, szervező készségével és a szervezet iránti feltétlen lojalitással, Nógrád megye lakosságának biztonsága érdekében végzi feladatait.

Tóth Péter tűzoltó alezredes munkáját 2018-ban Nógrád Megye Önkormányzata is elismerte, tevékenységével kiérdemelte Nógrád Megye Szondi György Díját.


 

Kapcsolódó képek:

Tóth Péter kapta Nógrád megye Szondi György Díját Tóth Péter kapta Nógrád megye Szondi György Díját Tóth Péter kapta Nógrád megye Szondi György Díját