Hírek


Mátraterenyén horgásztak a tűzoltók
2018. szeptember 24. 16:00
Ötödik alkalommal rendezték meg a napokban a Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyt – ezúttal Mátraterenyén, a Tóaljai tavakon. A tűzoltók szeptember tizenkilencedikén délelőtt a megnyitót, majd a sorsolást követően kezdték el a huszonnégy órán át tartó halhajszát.

A versenyt megelőzően Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a nyolc csapatot a tizenhárom hektáros tó partján. Az igazgató örömét fejezte ki, hogy immár ötödik éve megrendezésre kerül a verseny, amely közösséget formál a tűzoltók között. Az adott rendezvény is jól példázza, hogy a Nógrád megyei tűzoltók nem csak szolgálati helyükön, hanem adott esetben akár a tóparton is szívesen töltik együtt, csapatként a szabadidejüket.

A megnyitót követően a szervezők tájékoztatták a versenyzőket a versenyszabályzatról, majd kisorsolták a csapatok helyeit a vízparton, ezt követően pedig kezdetét vette a huszonnégy órás verseny. Ahogy az előző években, úgy idén is csak a pontyok és az amurok számítottak az eredmények vonatkozásában, ugyanakkor változás volt az előző évekhez képest, hogy a kifogott pontyok és amurok mindegyike számított – méretre vonatkozó korlátozás nélkül.

A Zagyva-völgyben, illetve a Mátra- és a Medves-hegység között elterülő településen megrendezett V. Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyen nyolc két főből álló tűzoltócsapat vett részt. A versenyzőkhöz az időjárás és a tó is kegyes volt, hiszen nappal szikrázó napsütésben, éjjel pedig csillagos ég alatt, közel ötven kilogrammnyi halat sikerült a tóból kifogni.

A verseny másnap délelőtt tizenegy órakor zárult, az eredményhirdetésen pedig kiderült, hogy az első helyezett a Stuller Tamás tűzoltó törzszászlós és Zsélyi Róbert tűzoltó zászlós alkotta csapat lett 25 kilogramm hallal, a második helyen a Csoór Tamás tűzoltó zászlósból és Sisák Norbert tűzoltó főtörzsőrmesterből álló csapat végzett 16 kiló hallal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Juhász László tűzoltó alezredes és Szabó Csaba tűzoltó alezredes állhatott a kifogott közel 3 kiló kilogrammnyi uszonyossal.

Az első három helyezésért járó elismeréseket Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei igazgató adta át – a nyertes csapatok okleveleket, serlegeket és ajándéktárgyakat kaptak. Különdíjat vehetett át a legnagyobb halat kifogó tűzoltó is: Stuller Tamás tűzoltó törzszászlós, aki egy 3,5 kilogrammos halat akasztott ki a vízből.

A záróünnepséget követően a szervezők és a versenyzők egy közös ebéddel zárták a 24 órás horgászversenyt.


 

Kapcsolódó képek:

Mátraterenyén horgásztak a tűzoltók Mátraterenyén horgásztak a tűzoltók Mátraterenyén horgásztak a tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<