Hírek


Terepkerékpárban remekeltek
2018. szeptember 14. 09:51
Három, kettő, egy, RAJT! Ezzel a felkiáltással startolt el szeptember 13-án délelőtt a II. Országos Terepkerékpár-verseny mezőnye, a kerékpárnyergeken nyolc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársaival. A viadalon összesen huszonnyolcan indultak, női és férfi, korcsoportonkénti, amatőr és haladó kategóriában.

A megméretés helyszíne a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár gyakorlópályája, a Baj és Vértesszőlős közötti katonai lőtér volt. A pálya ötezer-egyszáz méter hosszú, kétszázhét méteres szintkülönbséggel. Az amatőröknek egy, a haladó kategóriában indulóknak két kört kellett megtenniük. A verseny szabályos lebonyolítását pályabírók felügyelték.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, a rétsági katasztrófavédelmi őrs gépjárművezetője indult a versenyen, amatőr kategóriában. A főtörzsőrmester a tavaly első alkalommal megrendezett versenyen is megmérette magát, akkor a középmezőnyben végzett, idén viszont már egészen a dobogóig tekert:  az összevont II-III. korcsoport (30-49 év közötti férfiak) mezőnyében a harmadik helyezést érte el.
 
A rendezvény végén Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, megyei igazgató adta át a dobogósok teljesítményét elismerő érmeket, okleveleket és különdíjakat. Az igazgató záróbeszédében kitért a sport fontosságára, a résztvevőket további sportolásra ösztönözve. Megköszönte, hogy szabadidőben, olykor a családtól elvéve az időt áldoznak a mozgásnak. Reményét fejezte ki, hogy jövőre még többen vesznek részt a versenyen.

 

Forrás és képek: Komárom-Esztergom MKI


 

Kapcsolódó képek:

Terepkerékpárban remekeltek Terepkerékpárban remekeltek Terepkerékpárban remekeltek
>>> További képek a galériában <<<