Hírek


Eseménydús volt a hétvége...
2018. július 30. 15:17
Szombaton és vasárnap összesen tizenöt bejelentés érkezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére. A tűzoltók tizenkét esetben műszaki mentéshez, három alkalommal pedig tűzesethez vonultak – ez utóbbiak közül az egyik téves jelzésnek bizonyult.

Szombat reggel Salgótarján déli városrészében esett egy két méter mély aknába egy kutya, a bajba jutott állatot a salgótarjáni hivatásos tűzoltók a gyepmester közreműködése mellett emelték ki – épségben. Egy meghibásodott propánbutángáz-palack okozott riadalmat szombat reggel egy endrefalvai családi házban – beüzemelése közben ugyanis nagy mennyiségű gáz ömlött ki belőle. A szécsényi hivatásos tűzoltók egy védő vízsugár fedezete és légzésvédelem mellett speciális eszközzel elzárták a meghibásodott palackot. Délelőtt Pásztón, a Kossuth Lajos utcában lehasadt két nagyméretű faág, ami veszélyeztette a gyalogosforgalmat, ezért a pásztói hivatásos tűzoltók létrákkal, kötelekkel és motoros láncfűrésszel eltávolították a veszélyes ágakat. Este szabadban keletkezett tűz miatt riasztották az egységeket: Bátonyterenyén és Hugyagon is az összehordott szemét égett kisebb területen. A lángokat a bátonyterenyei  és a szécsényi hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Árokba hajtott és a tetejére borulva állt meg egy személyautó tegnap reggel a Csécse és Szarvasgede közötti útszakaszon. Mire a pásztói hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a jármű sofőrjét kiemelték a roncsból és kórházba szállították. Autómentő húzta ki az árokból a kocsit, a tűzoltók ezután áramtalanították azt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Több helyszínen is fákat csavart ki az erős szél tegnap délután Nógrád megye főként nyugati felében. A tűzoltókat a 22-es főút Szécsény és Őrhalom közötti útszakaszára, illetve Őrhalom belterületére, továbbá Szandára, Erdőkürtre, Balassagyarmaton két helyszínre és Salgótarjánba riasztották az úttestre dőlt, forgalmat veszélyeztető és akadályozó fák miatt. A fákat a szécsényi, a berceli, a balassagyarmati és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrésszel.

 

A kép a Csécse és Szarvasgede között történt balesetnél készült, készítő: Pásztó HTP


 

Kapcsolódó képek:

Eseménydús volt a hétvége...