Hírek


Hétvégi összefoglaló
2018. június 25. 14:30
Négy beavatkozást igénylő és három téves jelzés érkezett az elmúlt hétvégén a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére.

Szombaton az első bejelentést egy hibásan jelző tűzjelző készülék adta le, majd ezt követően a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit riasztották Szendehelyre, ahol földmunkálatok közben megsérült egy gázvezeték egyik mellékága. A rétsági tűzoltók a gázszolgáltató helyszínre érkezéséig elszorították a szivárgó részt, így ideiglenesen megszüntették a gázömlést, majd a helyszínt biztosították egy védő vízsugárral. Délután a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vonultak a Salgótarján és Karancsalja közötti útszakaszra, ahol úttestre dőlt egy nagyméretű fa. A tűzoltók kézi erővel eltávolították a fát, így megszüntették a forgalmi akadályt. Délután Patvarcról érkezett egy téves jelzés, majd este a szécsényi hivatásos tűzoltók vonultak Ludányhalásziba, ahol egy három méter mély kútba esett tehenet kellett kimenteni. A tűzoltók az állat tulajdonosával közösen, épségben kiemelték a bajba került jószágot.

Vasárnap a mentőszolgálat kérésére betegmozgatás miatt riasztották a balassagyarmati tűzoltókat, este pedig Salgótarjánból érkezett be a hétvége harmadik téves jelzése.

 

A kép a szendehelyi gázvezeték-szakításnál készült, készítette: Rigó Richárd tűzoltó zászlós, Rétsági KVŐ


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi összefoglaló