Hírek


Hétvégi összefoglaló
2018. június 11. 15:58
Kilenc bejelentés érkezett a hétvégén a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, az esetek közül öt téves jelzésnek, egy pedig a tűzoltók kiérkezését megelőzően felszámoltnak minősült.

Összeütközött két személyautó szombaton reggel a 22-es főúton, Kishartyán közelében - az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat áramtalanították a kocsikat, majd biztosították a helyszínt. A műszaki mentés idejére korlátozták a főút forgalmát.

Ugyancsak szombaton reggel a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit is riasztották – egy nagyméretű fa dőlt Diósjenőn az úttestre és fél pályán akadályozta a forgalmat. A tűzoltók motoros láncfűrésszel összedarabolták, majd kézi erővel eltávolították a fát az úttestről.

Riasztott a szén-monoxid-érzékelő szombaton délután Pásztón, egy társasház egyik lakásában. A tűzoltók kiérkezéséig a lakók megkezdték a szellőztetést és elhagyták a lakást. A pásztói egység elvégezte a szükséges méréseket, de az érzékelő műszer a nyílászárók bezárását követően sem jelzett a határértéket meghaladó gázkoncentrációt a levegőben. A gázszolgáltató szakemberei a vízmelegítő készüléket biztonsági okokból lezárták a műszaki felülvizsgálatig. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.