Hírek


Hullottak a korongok
2018. május 17. 16:25
Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészetének területén rendezték a közelmúltban a negyedik országos tűzoltó korongvadász-versenyt, amelyen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság három fős delegációja is képviselte magát.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett megmérettetésre az ország minden részéből érkeztek versenyzők, összesen több mint hatvanan. A magyalosi lőtéren az elmúlt évekhez hasonlóan több kategóriában indulhattak a versenyzők: hagyományosan egyéni korongvadász kategóriában, illetve e számban háromfős csapatként is. A sörétes versenyszámok mellett az idén is voltak golyóspuskás számok, ezek esetében csak egyéniben lehetett indulni. A sörétes verseny során a sportolók négy pályán összesen száz korongot vehettek célba, a golyósnál pedig céltáblára lőttek, ez esetben öt lövésből kellett bizonyítaniuk, hogy jó a szemük és biztos a kezük.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Mizera Pál Csaba tűzoltó zászlós, Oravecz Balázs tűzoltó törzsőrmester és Buga Dávid tűzoltó őrmester képviselte, a nógrádi tűzoltók minden számban megmérették magukat és a középmezőnyben zárták a versenyt.

 

Forrás: BM OKF