Hírek


Állati jó vasárnapon vendégeskedtek
2018. május 16. 15:22
Salgótarjánban időről időre nagy sikerrel rendezik meg az Állati Jó Vasárnap címet viselő rendezvényt, amelyre ezúttal a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság kedvence, Brúnó százados is meghívást kapott.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Csarnok- és Piacigazgatósága évente több alkalommal rendezi meg az Állati Jó Vasárnap rendezvényt, amelyen állatbemutató és –vásár, valamint több egyéb program várja az érdeklődőket – elsősorban a gyerekeket. A rendezvény elnevezése már önmagában árulkodó, többnyire az egyéb programok is állatokhoz köthetőek valamilyen szinten, emellett a rendezők célja az oktató, nevelő szándék is.

Ennek nyomán a május 13-án megrendezett eseményre a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokságot, s velük Brúnó kutyát hívták meg „sztárvendégnek”. A rendezvényre kilátogatók megismerkedhettek a tűzoltók munkájával, láthatták, tapinthatták és fel- illetve kipróbálhatták a védőruhákat és védőeszközöket. Akiknek kedvük volt, felülhettek a tűzoltóautóra, fotózkodhattak, és a tűzoltók minden érdeklődő kérdésére készséggel válaszoltak. A programot tovább fokozta Brúnó százados, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon „szolgálatot ellátó” tűzoltókutya jelenléte, akire nagyon sokan kíváncsiak voltak. A kedves labrador – ahogy a fajtajellemzések is írják – végtelenül emberszerető, a gyerekek a fő gyengéi, így hát rendkívül élvezte, hogy körülrajongták a kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt.


 

Kapcsolódó képek:

Állati jó vasárnapon vendégeskedtek Állati jó vasárnapon vendégeskedtek Állati jó vasárnapon vendégeskedtek
>>> További képek a galériában <<<