Hírek


A bírálóbizottság döntött
2018. május 09. 14:57
Közel hatszáz szebbnél szebb pályázat érkezett az alkotói pályázatra, amelyből ma választotta ki a megyei bírálóbizottság a területi első, második és harmadik helyezetteket, emellett különdíjakat is megszavaztak.

A korábbi évekhez hasonlóan az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is kiírta felmenő rendszerű alkotói pályázatát óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A leadási határidő május 3. volt, a szakmai zsűri pedig ma ült össze, hogy eldöntse, kik lettek a legjobbak, így kik azok, akik az országos mezőnybe továbbjutottak. A pályázaton, amelyre óvodások és iskolások – ez utóbbi három korcsoportra bontva – küldhették be alkotásaikat, a tűzoltói hivatást, a tűzoltókat kellett ábrázolni, mindenkinek saját maga látásmódja szerint.

A szakmai zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszen az előző évekhez hasonlóan az idén is nagyon sok, összesen közel hatszáz pályaműből kellett kiválasztania a három korcsoport és a kategóriák három-három legjobb pályázatait. A Nógrád megyei pályázatok fővédnöke Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, a területi tűzmegelőzési bizottság elnöke, a bírálóbizottság elnöke Földi Péter, Kossuth-díjas festőművész, a bírálat levezetője Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, tagjai pedig a megyében tevékenykedő elismert szakemberek: Kelemen Tímea, a Salgótarjáni Városi Televízió szerkesztő-riportere, Gerhát Karina, a Nógrád Megyei Hírlap újságírója és Kéri István, a 100.4 Rádió 1 főszerkesztője voltak. A megyei bírálóbizottság ma tehát döntött, az eredményeket azonban csak a hamarosan megrendezésre kerülő megyei eredményhirdetésen áruljuk el.


 

Kapcsolódó képek:

A bírálóbizottság döntött A bírálóbizottság döntött A bírálóbizottság döntött