Hírek


Délelőtt még szabadtéri tűzhöz, este már viharkárok miatt vonultak a tűzoltók
2018. május 09. 14:54
Délelőtt Őrhalomban, este Salgótarjánban volt szabad területen keletkezett tűz, majd kora este a Nógrád megye egyes területeit is elérő viharból adódó károk miatt vonultak a tűzoltók.

Ötszáz négyzetméteren égett a nádas és a száraz fű tegnap délben Őrhalomban, a tűzből adódó sűrű füst veszélyeztette a közúti közlekedést is. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Kora este a Salgótarján és Kazár közötti útszakasz melletti területen égettek kommunális hulladékot, amelyet a salgótarjáni hivatásos tűzoltók puttonyfecskendőt és kéziszerszámokat alkalmazva feketítettek le.

Nem kímélte a tegnapi vihar Nógrád megye nyugati felét, több alkalommal is viharkárokhoz hívták a tűzoltókat. Nőtincsen lehasadtak egy akácfa ágai és a közúti forgalmat veszélyeztették, a rétsági tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták össze, majd eltávolították a veszélyes ágakat. Tolmácsnál egy tizenöt méteres fa dőlt az úttestre és teljes szélességében elzárta az út forgalmát. Ott szintén a rétsági hivatásos tűzoltók dolgoztak, kiegészülve a diósjenői önkéntesekkel. Nőtincs és Felsőpetény között a hirtelen lezúduló csapadék nagy mennyiségű földet mosott az úttestre – nagyjából négyszáz méter hosszan tizenöt centi vastagon állt a sár az úton. A rétsági hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, a raj azonban érdemben beavatkozni nem tudott, ezért közútkezelőt kért a helyszínre. A berceli katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit a Pest megyei Püspökhatvanba riasztották este, ahol a patak kilépett medréből és több ingatlan udvarába is betört. Emiatt szivattyúzni kellett, és a helyi templom épületét homokzsákokkal védték.

 

A képek a püspökhatvani káresetnél készültek, készítette: Tóth Richárd tűzoltó őrmester, Berceli KvŐ


 

Kapcsolódó képek:

Délelőtt még szabadtéri tűzhöz, este már viharkárok miatt vonultak a tűzoltók Délelőtt még szabadtéri tűzhöz, este már viharkárok miatt vonultak a tűzoltók Délelőtt még szabadtéri tűzhöz, este már viharkárok miatt vonultak a tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<