Hírek


Balesetek és tüzek az elmúlt három napon
2018. április 16. 12:20
Pénteken két, szombaton hét, vasárnap pedig három alkalommal riasztották Nógrád megye tűzoltóit.

Pénteken Salgótarján belvárosába kellett a hivatásos tűzoltóknak lakásfelnyitás miatt vonulni, majd délután a szécsényi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit riasztották Rimócra, ahol egy személyautó megcsúszott az úttesten és a járdára hajtva elütött egy arra közlekedőt, aki a helyszínen életét vesztette. Az autó a tetejére borulva, egy lakóház kerítésének csapódva állt meg, azt a szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították.

Szombaton négy alkalommal is téves jelzés miatt vonultak az egységek Nagykeresztúrba, Bátonyterenyére és Salgótarján két helyszínére, beavatkozásra nem volt szükség egyik helyszínen sem. Délelőtt Mátraszőlősön két személyautó ütközött össze, egyik jármű az árokba csapódott az ütközés következtében, míg a másik egy beton villanyoszlopnak rohant. Az egyik autóban ketten, a másikban pedig csak a sofőr utazott a baleset idején, a balesetben azonban mindhárman megsérültek, ezért a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították őket. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd az árokba csapódott kocsit egy munkagép vontatta az úttestre. A baleset miatt kettétört villanyoszlopot az áramszolgáltató szakemberei kicserélték. Délután Magyarnándorban egy családi ház tetőszerkezete égett három négyzetméteren, és a házhoz épített fa melléképület tetőszerkezetére is átterjedt a tűz két négyzetméternyi területen. A balassagyarmati és a berceli hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a szomszédok megkezdték a tűz megfékezését, majd a tűzoltók egy vízsugárral teljesen eloltották a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg. Délután Bátonyterenyére vonultak a tűzoltók, mert száz négyzetméteren égett a nádas, amit a tűzoltók rövid idő alatt eloltottak.

Három alkalommal riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat vasárnap, mindhárom esetben szabadtéri tűz miatt: Pásztó közelében egy hektáron, Salgótarjánban egyik helyszínen száz, másikon ötven négyzetméteren égett a nádas és a száraz fű. A pásztói és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

 

Az első kép a rimóci balesetnél készült, készítette: Szécsényi KvŐ

A második és harmadik kép a mátraszőlősi balesetnél készült, készítette: Pásztói HTP


 

Kapcsolódó képek:

Balesetek és tüzek az elmúlt három napon Balesetek és tüzek az elmúlt három napon Balesetek és tüzek az elmúlt három napon