Hírek


Még három hétig küldhetik be alkotói pályázatukat az óvodások és az iskolások
2018. április 12. 12:44
Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdetett március elején óvodások és iskolások részére. A művek benyújtására még kereken három hét áll rendelkezésre, azokat ugyanis május 3-ig kell eljuttatni a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

A pályázat céljában nincs változás, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság továbbra is olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzoltókat, a tűzoltói hivatást. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat várnak, az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes alkalmazást.
 
A pályaműveket május 3-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz (3100 Salgótarján, Szent Flórián tér 1. vagy nograd.titkarsag@katved.gov.hu)

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait május 25-én, a Fővárosi Nagycirkuszban adják át. Az országos verseny nyertese családjával balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesei a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2018” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A pályázatok területi elődöntőjének védnöke Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, egyben a Nógrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, a megyei bírálóbizottság elnöke pedig Földi Péter Kossuth-díjas festőművész. A helyi bírálóbizottság tagjait a megyében tevékenykedő, elismert szakemberek alkotják majd.


 

Kapcsolódó információk: