Hírek


Ezüstérmes lett a pásztói tűzoltó Kékestetőn
2018. február 06. 09:53
Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 1-jén ismét megrendezte a tűzoltósíversennyel egybekötött Téli Sportnapot. Nógrád megyét három tűzoltó képviselte a megmérettetésen.

A Kékestetőn megrendezett sporteseményre még a kedvezőtlennek ígérkező időjárás ellenére is mintegy százharminc induló nevezett, az ország minden szegletéből. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Sági Bence tűzoltó főhadnagy (balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség), Erdélyi Attila tűzoltó törzsőrmester (pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság) és Cserenyi Lénárd tűzoltó őrmester (berceli katasztrófavédelmi őrs) indult a versenyen sí és snowboard számokban. A tűzoltók és családtagjaik szabad síeléssel indíthatták a napot, majd délben terepfutóverseny, délután pedig a sí- és snowboardversenyek zajlottak.

Sági Bence tűzoltó főhadnagy és Cserenyi Lénárd tűzoltó őrmester snowboard kategóriában indultak, Erdélyi Attila tűzoltó törzsőrmester pedig a harmincöt év alatti férfiak sí mezőnyében szelte a havat. A törzsőrmester teljesítményével egészen a dobogó második fokáig jutott, szoros versenyben, mindössze néhány tized másodperccel lemaradva a legjobbtól. Erdélyi Attila tűzoltó törzsőrmester az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől, Tanka László tűzoltó ezredestől és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesétől, Plachi Péter tűzoltó ezredestől vehette át a megérdemelt serleget és oklevelet.