Hírek


Október hónap fotója
2017. december 01. 10:25
Átadták az „Október hónap Nógrád megyei fotója” elismeréseket - ezúttal kettőt, a bírálóbizottság ugyanis ugyanannyi szavazatot adott le két fotóra is, az elnök döntésének értelmében pedig mindkét kép elnyerte a hónap legjobb fotója címet.

Teljesen kiégett egy személyautó október másodikán a Salgótarjánt és Kazárt összekötő úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek, addigra azonban a jármű szinte teljesen kiégett, a lángok már csak a motortérben égtek. A tűzoltók eloltották a tüzet, majd visszahűtötték az autót. Erről a tűzesetről készítette el a hónap leglátványosabb fotóját októberben Jakabos Roland tűzoltó őrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője.

Tizenkét méter mély kútba esett egy kölyökkutya október 4-én Salgótarjánban, a Dobó Katica közben. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók létrák és mentőkötelek segítségével jutottak le a szerencsétlenül járt állathoz, akit sikerült épségben kimenteni a kút mélyéről. Erről a műszaki mentésről Homolya József tűzoltó főtörzsőrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója készített szintén elismerésre méltó fényképet.

Jakabos Roland és Homolya József tegnap vehette át elismerését Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatótól. A látványos fotók az év tizenkét hónapjában megválasztott megyei fotókból álló jövő évi naptárba is bekerülnek majd.


 

Kapcsolódó képek:

Október hónap fotója Október hónap fotója Október hónap fotója
>>> További képek a galériában <<<