Hírek


Kidőlt fák, közlekedési balesetek
2017. november 30. 15:16
A Nógrád megyét elért intenzív havazás miatt számos alkalommal riasztották a megye hivatásos tűzoltóit műszaki mentésekhez.

A hajnali óráktól felerősödő havazás fennakadásokat okozott a 2-es és a 22-es főút forgalmában, a 2-es számú főút Nógrád megyei szakaszán ezért reggel háromnegyed héttől korlátozták a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek közlekedését. A forgalom délelőtt fél tizenegykor indult meg újra. A korlátozás időtartama alatt személygépjárművek forgalma rendőri irányítás mellett folyamatos volt. A vonatközlekedésben is késések voltak, hiszen több helyszínen a vasúti sínekre dőlt fák akadályozták a forgalmat. A lehasadt fák miatt a megye több településén ideiglenes áramkimaradás volt tapasztalható.

A katasztrófavédelem Nógrád megyei tűzoltóegységei eddig tizenkét fakidőlésnél és kilenc közúti balesetnél avatkoztak be. Ezek többsége a megye déli és nyugati részében történt. A 22-es főúton Őrhalom közelében két személyautó ütközött össze, szintén a 22-esen Balassagyarmat és Ipolyszög között ugyancsak két autó csúszott egymásba, ebben a balesetben ketten megsérültek, a Szécsény és Varsány közötti útszakaszon egy menetrend szerint közlekedő autóbusz csúszott az árokba – a járatot egy földmunkagép segítségével húzták ki az árokból, a busz utasai nem sérültek meg. A 22-es főúton a Rétsági körforgalom közelében több kamion árokba csúszott, ennél a káresetnél az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók végezték a kárfelszámolást. Árokba csúszott egy-egy jármű a Becske és Magyarnándor közötti útszakaszon, Mohora külterületén, valamint Ipolyszögön és a 2-es főútról Diósjenő irányába vezető útszakaszokon is, valamint árokba csúszott egy kamion a Herencsény és Cserhátszentiván közötti úton is. A vasúti közlekedést nehezítette egy nagy méretű fa, amely a Drégelypalánk és Diósjenő közötti vasúti vonalra hasadt, a Ráróspuszta és Nógrádszakál közötti sínpárra pedig kilenc nagyobb méretű fa dőlt rá, itt szintén várakozni kellett a vonatnak, hogy tovább tudjon haladni.

A kárfelszámolásokat a balassagyarmati, a rétsági, a berceli, a pásztói és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az érsekvadkerti és nógrádi önkéntes tűzoltók végezték.

 

A képek a Diósjenő közelében árokba csúszott jármű műszaki mentésénél készült, készítette: Lestyán Tamás tűzoltó zászlós, Rétsági KvŐ


 

Kapcsolódó képek:

Kidőlt fák, közlekedési balesetek Kidőlt fák, közlekedési balesetek