Hírek


A váltós dobogó harmadik fokára úsztak be a Nógrádi tűzoltók
2017. október 06. 13:29
A budapesti Tüskecsarnok Sportuszodában szálltak vízbe a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2017. évi Országos Pontszerző Bajnokság Országos Úszóbajnokság résztvevői október 5-én. A megmérettetést a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen rendezte és azon képviseltette magát a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatfős csapata.

A főváros egyik új, kiemelt sportlétesítményében megtartott bajnokságra huszonkét csapat nevezett, minden megyei és a fővárosi igazgatóság küldött versenyzőket, emellett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ közös csapata, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ csapata is elindult. A verseny megnyitóján Markos Zoltán tű. ezredes, fővárosi gazdasági igazgatóhelyettes kiemelte, az úszásnak a tűzoltók életében nagy szerepe van, hiszen akár naponta szükségük lehet e tudásra vízből mentés során.

A csaknem kétszáz sportos résztvevő a kitűnő eredmények reményében, a saját és a szervezeti egysége sikeréért küzdve állt a rajtkőre. A versenyzők női és férfi kategóriában, korosztályokra bontva, különböző úszásnemekben indultak, így ötven- és százméteres távokon, gyors-, mell- és hátúszásban, illetve váltóversenyekben. A verseny kitűnő körülmények között, jól szervezetten, óvás és sérülés nélkül zajlott le.

A versenyszámokban hat Nógrád megyei induló mérette meg magát: Szeles Péter tűzoltó alezredes, Lakatos Balázs tűzoltó százados, Hordós Dániel tűzoltó főhadnagy, Kecskés Bence tűzoltó hadnagy, Balla István tűzoltó főtörzsőrmester és Kiss Dániel tűzoltó őrmester. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében megjelent hat tűzoltó gyors- és mellúszásban, valamint váltóversenyben indult. A legjobb egyéni eredményt Kecskés Bence tűzoltó hadnagy érte el, aki száz méteres mellúszásban korcsoportja hatodik helyezését érte el. Dobogós eredménnyel zártak a négyszer ötven méteres férfi gyorsváltó harminc év alatti korcsoportjában a Kiss Dániel tűzoltó őrmesterből, Hordós Dániel tűzoltó főhadnagyból, Lakatos Balázs tűzoltó századosból és Kecskés Bence tűzoltó hadnagyból álló Nógrádi csapat tagjai, akik 2 perc 28 másodperccel időeredményükkel bronzérmesek lettek.


 

Kapcsolódó képek:

A váltós dobogó harmadik fokára úsztak be a Nógrádi tűzoltók A váltós dobogó harmadik fokára úsztak be a Nógrádi tűzoltók A váltós dobogó harmadik fokára úsztak be a Nógrádi tűzoltók