Hírek


Salgótarjáni siker az egri tájfutó versenyen
2017. szeptember 13. 10:38
Eger gyönyörű belvárosa adott otthont az immár negyedik alkalommal megrendezett Tűzoltó Tájfutó Versenynek, amelyet az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesülettel közösen szervezett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A szeptember 9-i országos versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze hét megye tűzoltói.

A megmérettetés csaknem százötven indulójából huszonheten a katasztrófavédelem állományából neveztek – köztük Verebélyi Tibor tűzoltó főtörzsőrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója. A tájfutás a fizikai állóképesség fejlesztése mellett a tájékozódási és a térképhasználati képességeket is javítja.

A versenyközpontot idén is az Egri Tűzoltó Múzeum udvarán rendezték be, ahonnan a regisztrációt követően a versenyzők körülbelül egy kilométert sétáltak a rajtig. A kétfordulós verseny résztvevői több korcsoportban különböző távolságokat tettek meg minél gyorsabban, úgy, hogy a kihelyezett ellenőrzőpontokat megadott sorrendben kellett érinteniük. Az első forduló az egri várban és annak környékén, a délutáni futam pedig Eger belvárosában zajlott.
 A két forduló között a tűzoltómúzeum tárlatát is bejárhatták az érdeklődők, megtekinthették a régi korok tűzoltóeszközeit és felszereléseit, a kisebbek pedig kipróbálhatták a belső játszóteret is. A múzeum bejáratánál az egri hivatásos tűzoltóság egy tűzoltó gépjárművét mutatta be, az udvaron pedig a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tűzmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztató anyagokkal várta a látogatókat.

A IV. Tűzoltó Tájfutó Verseny Férfi 21B kategóriájában a dobogó legfelső fokára a salgótarjáni Verebélyi Tibor tűzoltó főtörzsőrmester állhatott.

 

Forrás és képek: Heves MKI


 

Kapcsolódó képek:

Salgótarjáni siker az egri tájfutó versenyen Salgótarjáni siker az egri tájfutó versenyen