Hírek


Szabadtéri tűz, közlekedési baleset, autótűz, veszélyes fák…
2017. augusztus 02. 11:19
Változatos káresetek adtak munkát az elmúlt huszonnégy órában Nógrád megye tűzoltóinak.

Négy hektáron égett le a tarló, valamint az annak közepén lévő gyümölcsös tegnap Pásztón. A tűz továbbterjedését a pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók akadályozták meg vízsugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal. Jobbágyiban is tűz volt: az öt hektáron lángoló tarlót a pásztói és a Heves megyei gyöngyösi hivatásos tűzoltók a héhalmi önkéntes tűzoltókkal közösen oltották el.

Erdészeti fakitermelésből származó farönkök égtek tegnap este Salgótarjánban. A helyszínen nagyjából száz köbméternyi fa volt, ebből nagyjából tíz köbméter semmisült meg a tűzoltók kiérkezéséig. Az egység két vízsugárral oltotta el a lángokat.

Fának ütközött egy személyautó tegnap kora este Egyházasdengeleg és Héhalom között. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a berceli hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a mentőszolgálat munkatársai kiemeltek a roncsból és kórházba szállítottak. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszín biztosításában vettek részt.

Kigyulladt és szinte teljesen leégett egy személyautó szerda reggelre virradó éjjel Bátonyterenyén, a Rózsavölgyi Márk úton. A lángokat a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók oltották el. A tűz keletkezési körülményeinek tisztázása érdekében a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított.

A múlt heti viharral hozták összefüggésbe azt a nyolc veszélyes fát, amelyhez tegnap riasztották a balassagyarmati hivatásos tűzoltókat és az őrhalmi önkéntes tűzoltókat Őrhalomba, a horgásztóhoz. A megdőlt fűzfák veszélyeztették a horgásztanyát és az arra közlekedőket egyaránt, ezért a tűzoltók eltávolították azokat.

Elesett otthonában egy idős személy és önerőből nem tudott ajtót nyitni a segítségére érkező mentőknek, ezért a salgótarjáni hivatásos tűzoltók nyitották ki a lakást az erkélyen át, károkozás nélkül, tegnap késő este Salgótarjánban.