Hírek


Hétvégi összefoglaló
2017. július 17. 12:09
Az elmúlt hétvégén négy tűzesetről érkezett bejelentés az igazgatóság műveletirányító ügyeletére, valamint egy bemutatón is részt vettek a pásztói hivatásos tűzoltók.

Péntek éjszaka kigyulladt két szelektív hulladék gyűjtő konténer Salgótarján belvárosában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángok továbbterjedését. Nagyorosziban lábon álló gabona, Magyarnádorban pedig szárazfű kapott lángra szombat délután. A rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltották el a lángokat. Egy Ságújfalusi családi ház egyik szobája égett teljes terjedelemben vasárnap hajnalban. A helyiségből a lángok átterjedtek a szomszédos szobákra, illetve a tetőszerkezet egy részére. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángok továbbterjedését. Az ingatlan tulajdonosa még időben elhagyta az épületet, azonban a tűzesetben olyannyira megrongálódott az épület, hogy az egy időre lakhatatlanná vált. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a lakó rokonoknál került elszállásolásra.

 

Szombati napon az idei évben is megrendezett ecsegi Rend- és honvédelmi napon képviseltette magát a katasztrófavédelem. A helyi sportpályán várták az érdeklődőket, ahol megismerhették munkásságukat, a gépjárműfecskendőt és a felszereléseit közelebbről is szemügyre vehették a kíváncsiskodók.

 

A nagyoroszi tűzeset fotóit készítette: Lestyán Tamás tű. zászlós, Rétsági KVŐ

A családi ház tűz fotóit készítette: Cserzsovszki Gábor tű. zászlós, Salgótarjáni HTP


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi összefoglaló Hétvégi összefoglaló Hétvégi összefoglaló
>>> További képek a galériában <<<