Hírek


Tovább gyérítik a szúnyogokat
2017. június 20. 16:48
A központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 182 ezer hektárt kezeltek a szakemberek. A negyedik héten 217 településen, összesen 67 ezer hektáron fognak permetezni.

Ezen a héten megkezdik a kezelést Csongrád, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol az utóbbi napokban megemelkedett a csípőszúnyogok száma. Sor kerül az időjárás miatt elmaradt kezelések pótlására a Balatonnál és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Duna mentén, a Dunakanyarban ismételt kezeléseket végeznek, míg Budapesten, Baja és Mohács térségében a korábbi légi kezelések földi technológiával történő kiegészítése zajlik a következő napokban. A turisztikai régiók közül a héten a Velencei-tónál dolgoznak a vérszívók számának csökkentésén. A szúnyoglárvák elleni biológiai módszerrel a Duna mentén és Békés megyében lépnek fel.
 
A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon melyik településen védekeznek a vérszívók ellen, valamint térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv.
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szunyog2017_index
 
Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.