Hírek


A Szabolcs megyei tűzoltók nyerték az országos kispályás labdarúgótornát
2017. június 22. 16:39
Másodszor rendezték meg Nógrád megyében, a Karancs-hegy és a Medves-fennsík völgyében fekvő Salgótarjánban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának keretében a kispályás labdarúgótornát. A június 21-22. között megtartott verseny a szabolcsi csapat győzelmét hozta.

A kispályás labdarúgótornát a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte. A bajnokságon a tizenkilenc megyei, illetve a fővárosi igazgatóság mellett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a Gazdasági Ellátó Központ is indított csapatot. A szerdai megnyitón Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője köszöntötte a résztvevő huszonkét csapat tagjait. Az ezredes örömét fejezte ki, hogy a nógrádi megyeszékhely már második alkalommal adhat otthont az országos rangadónak, és egy klasszikussal buzdította a csapattagokat: „A fociban a lényeg, hogy amikor megkapod a labdát, gyorsan olyannak kell passzolni, akinek a meze ugyanolyan színű, mint a tiéd. Ja, és futni kell”.
 
A folytatásban megtartották a selejtezőcsoportok sorsolását, majd kétszer tizenöt perces körmérkőzések következtek. A csoportok első és második helyezettjei jutottak be a csütörtöki nyolcaddöntőkbe: Békés, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest megye és a Gazdasági Ellátó Központ csapata kapott lehetőséget.
 
A második versenynapon már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem. A döntőket a kihirdetett hőségriadó ellenére is rendületlen erővel – de nem kevés vizet elfogyasztva – vívták meg a csapatok. A legjobb négy közé végül Borsod, a GEK, Heves és Szabolcs gárdája jutott. A helyosztót Heves megye és a GEK játszotta, utóbbi 3-1-re győzött, ezzel megszerezte a harmadik helyet. A döntőben a szabolcsiak büntetőkkel győzték le 2-1-re Borsod csapatát, így ők vihették haza az elsőségért járó kupát, illetve a tornagyőzelmet jelképező vándorserleget.
 
A díjakat Seres Tibor igazgató adta át. A bajnokság legsportszerűbb csapatának különdíját Baranya megye focistái vehették át. A legjobb kapusnak járó elismerést Timku Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, a szabolcsi csapat hálóőre vihette haza. A torna gólkirályi címét Veres Zsolt törzsőrmester, Békés megye csapatának erőssége érdemelte ki. A legjobb mezőnyjátékosnak Sárközi Tamás, a GEK focistája bizonyult.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatának tagjai voltak: Virág Zsolt tűzoltó alezredes, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Hodászi László tűzoltó főtörzsőrmester, Huttyán Attila tűzoltó főtörzsőrmester, Szőllősi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmester, Ráduly Ádám tűzoltó törzsőrmester, Sándor Attila tűzoltó őrmester és Danczák Attila tűzoltó őrmester, a hálót pedig Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester védte. A nógrádi csapat a középmezőnyben zárta a tornát.

A Tóstrandi SBTC Sporttelep műfüves pályáján megtartott kispályás labdarúgótorna a katasztrófavédelem országos pontszerző bajnokságának harmadik állomása volt, az ugyanis a labdarúgáson kívül négy további sportágat foglal magába: a terepfutást, az atlétikát és a még hátralévő úszást, valamint a fekvenyomást.

 

Képek: Angyal Eszter tűzoltó főhadnagy, NMKI


 

Kapcsolódó képek:

A Szabolcs megyei tűzoltók nyerték az országos kispályás labdarúgótornát A Szabolcs megyei tűzoltók nyerték az országos kispályás labdarúgótornát A Szabolcs megyei tűzoltók nyerték az országos kispályás labdarúgótornát
>>> További képek a galériában <<<