Hírek


Két első helyezéssel tértek haza Zánkáról
2017. május 22. 14:08
Május 19-én a festői szépségű Balaton-felvidéken, Zánka településen rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Atlétikai Bajnokságát, ahol a katasztrófavédelem állományának legjobb sportolói mérették meg magukat. Az eseményen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tíz munkatársa vett részt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen szervezett bajnokságon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a tizenkilenc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatai vettek részt a pontszerző atlétikai versenyen. A rajthoz állókat – a szervezők nevében – Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte. Beszédében kiemelte a sport egyesítő erejét, ami, mint mondta, a hivatásos szervezetben szolgálóknál még nagyobb jelentőséggel bír. Ezt követően dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője osztotta meg gondolatait a közönséggel, egyben balesetmentes, eredményes versenyt kívánt a sportolóknak.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Longauer Péter tűzoltó százados, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Dénes Gábor tűzoltó zászlós, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, Balázs Zoltán tűzoltó őrmester, Sinkó Tamás tűzoltó őrmester, Tamás Bence tűzoltó őrmester és Valent Tamás tűzoltó őrmester vett részt a versenyen. Az igazgatóságot képviselő tíz versenyző a futószámok közül százméteres síkfutásban, a nőknél négyszáz méteres síkfutásban, a férfiaknál pedig ezerötszáz méteres síkfutásban, valamint váltófutás versenyszámban mérette meg magát, de indultak kollégáink súlylökésben, a távolugrásban és a kézigránátdobásban is.

Az atlétikai bajnokság délutáni díjátadó ünnepségén részt vett Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM OKF humánszolgálatának vezetője, dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, valamint Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese. A Nógrád megyei csapat összetettben a tízedik helyen zárta a pontszerző bajnokságot, emellett születtek kiemelkedő egyéni eredmények is: Galanics Petra tűzoltó főhadnagy a női száz méteres síkfutás aranyérmét hozta el, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy a női távolugrás versenyszámában állhatott a dobogó legmagasabb fokára, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester pedig férfi súlylökésben az országos ötödik helyezést szerezte meg.

 

A bajnokságon résztvevő kollégáinknak ezúton is gratulálunk!

 

Képek: Helt Ákos tű. törzsőrmester, Veszprém MKI és Longauer Péter tű. százados, NMKI


 

Kapcsolódó képek:

Két első helyezéssel tértek haza Zánkáról Két első helyezéssel tértek haza Zánkáról Két első helyezéssel tértek haza Zánkáról
>>> További képek a galériában <<<