Hírek


Három nógrádi induló a Turul lépcsőfutó bajnokságon
2017. május 15. 13:40
Száznyolcvankét versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot az ötödik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon május 11-én. A sporteseményen három Nógrád megyei tűzoltó képviselte az igazgatóságot.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett országos szintű versenyt Janics Csaba tűzoltó ezredes, tatabányai kirendeltségvezető nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre többen jelentkeznek, hiszen 2013-ban 57-en, idén már 182-en vágnak neki az embert próbáló viadalnak. Kitartást, jó erőnlétet és balesetmentes verseny kívánt a versenyzőknek. A megnyitót egy jó hangulatú bemelegítés követett, amin Cserna Judit aerobik edző mozgatta meg a védőfelszerelésben induló tűzoltók izmait.

A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, három korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben, acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül.

A verseny jó hangulatban, balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, majd sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. Bátran kijelenthető, hogy mindenki, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát.

Nógrád megyéből Buga Dávid tűzoltó őrmester, Fazekas Ádám tűzoltó őrmester és Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester futottak fel a 419 lépcsőfokon, ők mindhárman az erős középmezőnyben zártak.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk!

 

Forrás: Komárom-Esztergom MKI

Képek: Völgyi Ágnes tű. fhdgy. KMKI


 

Kapcsolódó képek:

Három nógrádi induló a Turul lépcsőfutó bajnokságon Három nógrádi induló a Turul lépcsőfutó bajnokságon Három nógrádi induló a Turul lépcsőfutó bajnokságon
>>> További képek a galériában <<<