Hírek


Ismét a komáromi erődben futottak
2017. május 02. 13:16
Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen megszervezett Országos Terepfutó Bajnokságnak április 27-én ismét a komáromi Monostori Erőd adott otthont. A versenyen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tizenkét fős delegációja is képviseltette magát.

A versenyt a 26. Komáromi Napok rendezvénysorozat részeként, immáron második alkalommal rendezték meg a lenyűgöző látványt nyújtó hadtörténeti emlékműben, ahol összesen ötszázhúszan küzdöttek meg a hatalmas kőfalak között futó védművekkel és földalatti átjárókkal tűzdelt terep adta nehézségekkel.

A sík és dombos terepeken keresztülvezető pálya útvonalát az erődrendszeren belül jelölték ki, a versenyt a Magyar Atlétikai Szövetség szabályait szem előtt tartva rendezték meg. A terepfutók három korcsoportban, több távon mérethették meg magukat: a női riválisok két-, három-, illetve négyezer méteren, míg a férfiak három-, négy-, valamint hatezer méteren állhattak rajthoz. A végeredmények korosztályos egyéni, csapat és szervek közötti összesített pontverseny alapján születtek meg.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Tóth Gábor tűzoltó alezredes, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Odler Dávid tűzoltó zászlós, Kiss Dániel tűzoltó őrmester, Danczák Attila tűzoltó őrmester, Kovács Péter tűzoltó főtörzsőrmester, Racs János tűzoltó őrmester, Verebélyi Tibor tűzoltó főtörzsőrmester, Kusnyár Norbert tűzoltó törzszászlós és Longauer Péter tűzoltó százados, csapatvezetőből álló team képviselte. A tizenegy versenyző női és férfi kategóriában, különböző korcsoportokban mérette meg magát. Az első korcsoportos férfi (nyílt kategóriában) hatezer méteres távon a dobogó harmadik helyén végzett a Sági Bence tűzoltó főhadnagyból, Odler Dávid tűzoltó zászlósból és Kiss Dániel tűzoltó őrmesterből álló hármas, a többi megyei induló a középmezőnyben zárta a versenyt.