Hírek


„Sporttal a drog ellen”
2016. október 30. 11:16
Kilencedik alkalommal rendezték meg a Sporttal a drog ellen nevet viselő 24 órás teremlabdarúgó tornát október 28-29-én Balassagyarmaton.

A program pénteken délelőtt fél tizenkettőkor kék lámpás felvonulással vette kezdetét, a megkülönböztető jelzést használó járművekkel a balassagyarmati kórháztól a városi sportcsarnokig vonultak. Délben a tornát Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, egyben a rendezvény védnöke, valamint Csík Csaba rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke nyitották meg, majd kezdetét vette a huszonnégy órás non-stop futballtorna.
A Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön által szervezett rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a drogok használatának megakadályozására és a népszerűsítsék a drogok nélküli, sportos életmódot. A sportolás támogatásával, a sport propagálásával a kábítószerhez forduló fiatalok számának csökkentésére törekszenek mind a szervezők, mind a résztvevők.
A huszonnégy órán át tartó barátságos mérkőzéseken pénteken déltől szombaton délig rúgták a csapatok a labdát, emellett pénteken délután a rendezvényt színesítette a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, valamint a Cserhát Különleges Mentőcsoport bemutatója is. A rendezvényre kilátogatók megtekinthették a tűzoltók készenléti gépjárműveit és az azokon elhelyezett eszközöket, illetve sok hasznos tanácsot kaphattak a balesetek és tűzesetek megelőzésének érdekében.
A teremlabdarúgó torna a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola diákjainak meccsével indult, majd pályára állt a Nógrád megyében vezetői beosztást betöltő tagokból álló „Vezetők” csapata, élükön Dr. Gaál Zoltánnal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban NAV) Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatójával, Blahó Péter ezredessel, a NAV megyei vám- és pénzügyőri igazgatóhelyettesével, Kalácska Csaba őrnaggyal, a NAV megyei osztályvezetőjével, Nagy-Majdon Józseffel, Bátonyterenye polgármesterével, Kelemen Attila nyugállományú határőrrel, Horváth Sándor bv. törzszászlóssal, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön biztonsági felügyelőjével, s amelyben Berecz György tűzoltó ezredes, megyei igazgató, Antal István tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes, Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető és Puporka Dániel, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa is oszlopos tagok voltak. Szintén részt vettek a tornán a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a rétsági, a berceli és a szécsényi katasztrófavédelmi őrsök csapatai, valamint az igazgatóság válogatott csapata, továbbá a rendőrség, a polgárőrség, a büntetés-végrehajtás, a megyei adó- és vámigazgatóság, a megyei nemzetiségi roma kisebbségi önkormányzat, a balassagyarmati testnevelő tanárok és edzők, illetve a Balassagyarmati Sportegyesület Palóc Farkasok lány csapata és az egyesület öregfiúk csapata.
A tornán a gólok nem számítottak, eredményt sem hirdettek a szervezők, a rendezvény célja kizárólag a sportos életmód népszerűsítése volt egy jó hangulatú, barátságos, sportos 24 óra alatt.

 

Képek: Lelovics Zoltán bv. őrnagy, Balassagyarmati Fegyház és Börtön


 

Kapcsolódó képek: