Hírek


Tizenhat csapat, negyvennégy mérkőzés a labdarúgó bajnokságon
2016. szeptember 23. 13:42
Esőben indulva, de végül szikrázó napsütésben játszották le szeptember 22-én a mérkőzéseket a Belügyminisztérium 2016. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó Bajnokságán. A versengésen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó Bajnokságának idei győztese, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett.

A rendezvényt Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője nyitotta meg, aki köszöntötte a játékosokat és minden csapatnak sérülésmentes, sportszerű és eredményes összecsapásokat kívánt. A megnyitó ünnepségen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében részt vett Gubicza József tűzoltó ezredes, az oktatásigazgatási és kiképzési főosztály vezetője, valamint Tanka László tűzoltó ezredes, informatikai főosztályvezető is. A bajnokság kiemelt célja volt idén is, hogy a Belügyminisztérium személyi állománya részére biztosítsa a versenyzési lehetőséget, a valamint erősítse a sportbaráti kapcsolatokat.

A megnyitóbeszédeket követően vették kezdetüket a csoportmérkőzések. Négy pályán, egymással párhuzamosan nyolc csapat végezte el a kezdőrúgást. Kétszer tizenöt perces mérkőzések sorozata következett, amelyek komoly szurkolótáborok és szabálykövető játékvezetők gyűrűjében zajlottak. A rendőrkapitányságok, a Terrorelhárítási Központ, a büntetés-végrehajtási intézet és a katasztrófavédelem tíz fős csapatai mérték össze erejüket és tudásukat.

 A déli szünetet követően már a helyosztó meccsek következtek, majd a sorozatos mérkőzéseket követően délután öt órakor vette kezdetét a döntő mérkőzés: az Országos Rendőr-főkapitányság Készenléti Rendőrségének csapata, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság játékosai feszültek egymásnak a pályán. A végső meccs a büntetőket követően az ORFK csapatának győzelmével zárult.

A nógrádi csapat tagjai voltak: Virág Zsolt tűzoltó alezredes, Balogh Gergely tűzoltó zászlós, Hodászi László tűzoltó főtörzsőrmester, Huttyán Attila tűzoltó főtörzsőrmester, Ráduly Ádám tűzoltó törzsőrmester, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Sándor Attila tűzoltó őrmester, Szőllősi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmester valamint Szilágyi Ádám és Puporka Dániel. A nógrádi tűzoltók az első három győztes mérkőzést követően csoportelsőként kerültek tovább a helyosztókért vívott csatákba, ahol három döntetlent játszottak, majd a hét méteres büntetők párbajában mindháromszor alulmaradtak, így végezetül a nyolcadik helyen zártak.

 

Képek: Molnár Krisztina tű. főhadnagy, Csongrád MKI és Huttyán Attila tű. főtörzsőrmester, Balassagyarmati HTP


 

Kapcsolódó képek:

Tizenhat csapat, negyvennégy mérkőzés a labdarúgó bajnokságon Tizenhat csapat, negyvennégy mérkőzés a labdarúgó bajnokságon Tizenhat csapat, negyvennégy mérkőzés a labdarúgó bajnokságon
>>> További képek a galériában <<<