Hírek


24 órás horgászverseny Ludányhalásziban
2016. szeptember 09. 14:27
Idén már harmadik alkalommal rendezték meg Nógrád megyei tűzoltóinak 24 órás páros horgászversenyét a Ludányhalásziban található, harminchat hektáron elterülő Pontyos-tónál.

A szeptember 8-án kezdődő versenyt reggel kilenc órakor Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője és Albach Róbert, az Öregpotyka Horgász Egyesület elnöke nyitották meg, beszédükben az előző évi verseny eredményeit és emlékezetes pillanatait elevenítették fel, majd sok sikert, jó fogásokat és balesetmentes horgászatot kívántak a résztvevőknek. A megnyitót követően a versenyzőket tájékoztatták a versenyszabályzatról, majd kisorsolták a párok helyeit a vízparton és tíz órakor kezdetét vette a verseny. Idén, az előző két évhez hasonlóan csak a pontyok és az amurok számítottak, emellett fontos volt, hogy méretük elérje az alsó határt, vagyis a pontynál a harminc centimétert, az amurnál pedig a negyven centimétert.

A szlovák határhoz közeli kedves kis Nógrád megyei falu, Ludányhalászi dél-nyugati határában elterülő Pontyos-tavon az elmúlt két napban nyolc, összesen tizenhat tűzoltóból álló csapat merítette vízbe horgászbotját a minél súlyosabb zsákmány megszerzésének érdekében. A versenyzőkhöz kiváltképp kegyes volt az időjárás, hiszen mindkét nap gyönyörű napsütéses időben, sőt még éjszaka is nyárias időjárásban horgászhattak, viszont míg tavaly az időjárással, idén a kapásokkal vívtak nagy harcot…

A 24 óra leteltével összesítették a fogásokat és kiderült, hogy az első helyezett a Pap Zoltán tűzoltó századosból és Pap Tamás tűzoltó századosból álló S/S Papi CT lett 3,70 kilogramm halával, s egyben a duó egyik tagja, Pap Tamás fogta ki ezzel a verseny legnagyobb halát. Második helyen a Cserzsovszky Gábor tűzoltó zászlós és Szabó Tamás tűzoltó főtörzsőrmester alkotta Hátul-Izo csapat végzett 2,97 kilogrammal, a harmadik helyen pedig hatan osztoztak: a Csabik C.T. tagjai - Szabó Csaba tűzoltó őrnagy és Horváth Csaba tűzoltó százados, a KDSHE csapata – Dénes Gábor tűzoltó zászlós és Kiss Dániel tűzoltó őrmester, a Vad-Hordó C.T. - Vadas Tamás tűzoltó törzszászlós és Hordós Dániel tűzoltó főhadnagy, az Ivánka és Tamáska C.T. – Opolcsik Iván tűzoltó zászlós és Baranyi Tamás tűzoltó zászlós, a Kupak Kapocs csapata – Stuller Tamás tűzoltó törzszászlós és Zsélyi Róbert tűzoltó zászlós, valamint a Dagober Team – Györe József tűzoltó főtörzsőrmester és Kovács Péter tűzoltó főtörzsőrmester. Emléktárgyak átadására is sor került, Antal István tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes Albach Róbert egyesületi elnöknek adott át emléktárgyat, a verseny főszervezői, Horváth Csaba tűzoltó százados és Pap Tamás tűzoltó százados pedig Berecz György tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatónak köszönték meg emléktárgy átadásával a verseny szervezésében nyújtott segítségét.

A záróünnepséget követően a szervezők és a versenyzők egy közös ebéddel zárták a 24órás horgászversenyt.

 

Képek: Angyal Eszter tű. főhadnagy, NMKI


 

Kapcsolódó képek:

24 órás horgászverseny Ludányhalásziban 24 órás horgászverseny Ludányhalásziban 24 órás horgászverseny Ludányhalásziban
>>> További képek a galériában <<<