Hírek


Péntekre kiderül, ki a legjobb a tűzoltósportban
2016. szeptember 01. 08:55
Augusztus 31. és szeptember 2. között rendezik meg a Gróf Széchenyi Ödön XIII. Országos Tűzoltósport-versenyt Budapesten. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban és az UTE Szilágyi úti sporttelepén zajló viadalon valamennyi megye képviselteti magát, összesen kétszáz tűzoltó áll rajthoz.

Ma, az első versenynapon először a horoglétramászást teljesítik az indulók, a délutánt pedig a százméteres akadályfutással töltik. A második napon, pénteken a négyszer százméteres váltófutás, illetve a kismotorfecskendő-szerelés lesz napirenden. Horoglétramászásban és akadályfutásban egyéni verseny is zajlik, és természetesen az összes feladat eredményeit figyelembe véve a csapatok között is hirdetnek majd győztest.

A 2016-os országos megmérettetést augusztus harmincegyedikén dr. Bérczi László tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője nyitotta meg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A tábornok – utalva arra, hogy az idei immár a tizenharmadik viadal – úgy fogalmazott, reméli, ez a szám mindenkinek szerencsét és jó eredményeket hoz. Tréfásan hozzátette, tisztában van azzal, hogy mindenkit jobban izgat a záró rendezvény, mint a megnyitó, hiszen addigra lehet már tudni, ki volt a legjobb, de egy ilyen súlyú országos versenynek mindenképpen keretet kell adni, emellett a mostani aktus része a versenyzők és a bírák eskütétele, illetve a felszerelések hitelesítése is. Bérczi László hozzátette, köszönet jár azoknak a sportolóknak, akik esetleg már az előző verseny, vagyis négy éve készülnek az újabb megmérettetésre. Hangsúlyozta, a tűzoltósági szakterület arra törekszik, hogy menetrend szerint, vagyis két év múlva újra legyen tűzoltósport-verseny. A főfelügyelő külön megemlítette, milyen sok mindent tett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a támogatók a verseny megszervezéséért. Emlékeztetett arra, hogy a most legjobban teljesítőkből áll össze az a versenycsapat, amely jövőre az ausztriai Villachban, a nemzetközi tűzoltósport-versenyen Magyarországot képviseli. Végezetül a tábornok a fővédnök belügyminiszter, valamint a védnök országos katasztrófavédelmi főigazgató nevében jó és balesetmentes sportolást kívánt mindenkinek.

A köszöntőt követően először a versenybírók, majd a versenyzők tettek esküt, amelyben a szabályok betartását és betartatását, pártatlanságot, illetve sportszerűséget fogadtak. A verseny ma reggel, az oktatási központ udvarán veszi kezdetét, ahol néhány óra leforgása alatt kiderül: ki jut fel leghamarabb horoglétrán a harmadik emeletig.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében a Sörös Zoltán tűzoltó őrnagy vezette, Longauer Péter tűzoltó századosból, Kalácska Csaba tűzoltó hadnagyból, Líber István tűzoltó főtörzsőrmesterből, Bodor Tamás tűzoltó őrmesterből, Kiss Dániel tűzoltó őrmesterből, Danczák Attila tűzoltó őrmesterből, Hulitka László tűzoltó őrmesterből, Tóth Gábor tűzoltó őrmesterből versenycsapat vesz részt a megmérettetésen, Virág Zsolt tűzoltó alezredes pedig a versenybírók csapatát erősíti. Kollágáink eredményeiről későbbi cikkünkben beszámolunk.

 

Fotó: Novák József c. tű. főtörzszászlós – Katasztrófavédelmi Oktatási Központ


 

Kapcsolódó képek:

Péntekre kiderül, ki a legjobb a tűzoltósportban Péntekre kiderül, ki a legjobb a tűzoltósportban Péntekre kiderül, ki a legjobb a tűzoltósportban
>>> További képek a galériában <<<