Hírek


Nógrádi győzelem a VII. Kéklámpás Pontyfogó Baráti Találkozón
2016. július 18. 09:56
Nógrádi tűzoltócsapat nyerte a múlt héten a Palotási-víztározón megrendezett VII. Kéklámpás Pontyfogó Baráti Találkozót.

Második alkalommal rendezték a Nógrád megyében található Palotási-víztározón a VII. Kéklámpás Pontyfogó Baráti Találkozót, amelynek a korábbi öt alkalommal Heves megye adott otthont. Az öt napos rendezvényt két Nógrád megyei tűzoltó és egy Heves megyei mentőtiszt szervezi évről évre, így tavaly óta már Nógrád megye vált a verseny házigazdájává.

A horgászviadal hétfőn délben kezdődött és pénteken délben zárult, s azon huszonnégy csapat közel hetven versenyzője vett részt. A versenyzőket a szerda éjszaka őket elérő vihar sem tántorította el céljuk elérésében, vagyis hogy minél több pontyot vagy amurt fogjanak ki a rendelkezésükre álló kilencvenhat óra alatt. A horgászversenyen Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Pest, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei tűzoltók, rendőrök és mentősök vettek részt, akik összesen 111 darab, összesen 818 kilogramm összsúlyú halat fogtak ki. Ebből az amur 69 darab volt, 561 kilogramm súlyban, a ponty pedig 46 darab, 257 kilogramm tömegű. A legszerencsésebb csapat a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokából, Hordós Dániel tűzoltó főhadnagyból és Bálint Zoltánból álló Cyprinus CarpDuo csapat volt, ők 18 darab 177 kilogramm súlyú hallal nyerték meg a találkozót. A legnagyobb kifogott amur 15,20 kilogrammos volt, ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gá-Zol CT névre keresztelt csapatának sikerült kiemelnie a vízből, a legnagyobb ponty pedig 17,7 kilogramm volt, amit egy gyöngyösi rendőrből és mentőtisztből álló kettős, a Bethlen CT fogott ki. Ugyanez a két utóbbi csapat adta ki a rendezvény második és harmadik helyezését is, a Gá-Zol CT a második, míg a Bethlen CT a dobogó harmadik helyén zárta a mezőnyt.

A rendezvény pénteki záróünnepségén Antal István tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a találkozó résztvevőit, aki reményét fejezte ki a tekintetben, hogy mindenki jól érezte magát az öt napos programon, illetve hozzátette, a versenyen ez esetben sok múlott a szerencsén. Volt ugyanis olyan csapat is, aki bárhogy próbálta csalijával lekenyerezni a halakat, mégsem akadt horgukra egy sem. Ennek kapcsán annak a tizenegy csapatnak, akinek egy pikkelyest sem sikerült partra csábítani, azok között az Alaszka Horgásztó felajánlásából kisorsoltak egy három napos horgászatot, amit a K&K KAR Jobbágyi Team kettőse nyert el. Az ezredes gratulált a résztvevőknek, majd átadták a legjobbaknak járó díjakat.

Az eredmények végső sorrendje:

 1. Ciprinus CarpDuo Team 177 kg
 2. Gá-Zol CT 147 kg
 3. Bethlen CT 132 kg
 4. Alaszka Tó-Ra CT 118 kg
 5. Fire Fishing CT 65,6 kg
 6. Blöff CT 60,5 kg
 7. LÖ-Carp Team 51 kg
 8. Drégeli 20+ Team 23 kg
 9. Medicarp 2 21 kg
 10. S/S Habi Carp Team 7 kg
 11. Silver CT 6 kg
 12. Aranyhordó CT 4,6 kg
 13. Jaszi CT 4 kg
 14. Ezerjók Fishning Team 1,7 kg
 15. - 24. Gedei Vegyes Team, Koi Carpsoul Team, K&K KAR Jobbágyi Team, Medicarp 1, Ponty-Jó Csapat, Pótálványcső Team, Bad Boys Carp Team, K&D Carp Team, Hátul ISO Team, Szani Carp Team

 

Kapcsolódó képek:

Nógrádi győzelem a VII. Kéklámpás Pontyfogó Baráti Találkozón Nógrádi győzelem a VII. Kéklámpás Pontyfogó Baráti Találkozón Nógrádi győzelem a VII. Kéklámpás Pontyfogó Baráti Találkozón
>>> További képek a galériában <<<