Hírek


Országos horgászverseny Ózdon
2016. május 30. 15:23
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik alkalommal rendezte meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt május 27-28-án.

Az idei huszonnégy órás horgászat megnyitóján Tóbis Gábor tűzoltó ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese köszöntötte a már ismerős sporttársakat, hiszen a legtöbb versenyző 2013 óta részt vesz az ózdi megmérettetésen.

A versenyfeltételek ezúttal sem változtak az előző évekhez képest, azaz csapatonként három fővel, három horgászbottal – úszós vagy fenekező szerelékkel - kellett minél több és nagyobb halat horogra csalni a versenyzőknek. A résztvevők jó sporthorgászhoz méltóan mindvégig gondosan ügyeltek a kifogott halak kíméletes kezelésére, így azok a mérlegelést követően sértetlenül kerültek vissza a Városi-tó vizébe.

A szombat délutáni eredményhirdetésen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte a rendezvényt és a horgászcsapatok teljesítményét, majd átadta a legjobbaknak szánt díjakat.

A tizenkilenc induló között a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság HORG-ÁSZOK csapata is megmérettette magát, köztük Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, Horváth Csaba tűzoltó százados, az informatikai osztály kiemelt főelőadója, valamint Bóna Csaba tűzoltó százados, a műszaki osztály kiemelt főelőadója. A verseny huszonnégy órájában a Nógrádiak összesen 55, 71 kilogramm halat fogtak, mellyel az összesítésben a hetedik helyet szerezték meg.

A tizenkilenc csapat összesen 786,84 kilogramm halat fogott a huszonnégy óra leforgása alatt.


 

Kapcsolódó képek:

Országos horgászverseny Ózdon Országos horgászverseny Ózdon Országos horgászverseny Ózdon