Hírek


Színes programokkal folytatódott a családi nap Zánkán
2016. május 23. 14:51
A szombati versenyszámokkal és a díjak kiosztásával ért véget a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Gazdasági Ellátó Központ, valamint a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által immár második alkalommal megszervezett sport-és családi nap Zánkán.

Az időjárás kegyes volt a versenyezni és pihenni vágyó kollégákhoz a zánkai Erzsébet Tábor és Üdülőközpontban, szombaton is a péntekihez hasonló napos idő köszöntött a versenyzőkre. A hangulat, a jókedv és vidámság mit sem csökkent az előző esti programokat követően, a versenyzők újult erővel álltak a rajtvonalakhoz.

Reggel az érdeklődők biciklitúrára is benevezhettek, a Balaton-felvidék kacskaringós útjain csodálhatták meg a környék szépségeit.

A résztvevők szombaton is számos versenyszámban nevezhettek. A legjobban várt megmérettetés a sárkányhajóverseny volt, amelyre összesen hat csapat evezett. Egy-egy hajóban tizennyolcan ültek és a lehető legjobban összehangolva kellett evezniük, hogy elsőként érjenek a célba.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya a sárkányhajóversenyen negyedik helyen zárt, míg asztali tenisz versenyen Jakubovics Zoltán az előkelő első helyezést érte el. Streetball versenyszámban a Longauer Péter, Opolcsik Iván, Szemerády Zoltán, Bakos Krisztián, Sági Bence csapata a harmadik helyen végzett. A Tűzoltó Erőpróba számban a Tóth Gábor, Dénes Gábor és Kiss Dániel hármasa első helyen zárt. Horváth Csaba a horgász versenyben méretette meg magát, ahol az összesítés után a harmadik helyezést érte el.

Az igazgatóság „Nógrádi Palócok” csapata a főzőversenyre is benevezett, ahol a juhtúrós sztrapacska, vaddisznó pörkölttel a harmadik helyet szerezték meg.

Amíg a versenyzők összemérték ügyességüket, a többi résztvevő egy tűzoltási és műszaki mentési bemutatót tekinthetett meg, valamint az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által biztosított füstsátorban megtapasztalhatták, milyen az, amikor a tűzoltók légzőkészülékkel bemennek egy füsttel telítődött helyiségbe.

A díjkiosztó után Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok zárta le a kétnapos rendezvényt, aki a versenyzőknek és a szervezőknek is köszönetet mondott a kétnapos, vidám hangulatú rendezvényért. A szombati napot a Flórián Band nagyszerű hangulatú koncertje zárta.


 

Kapcsolódó képek:

Színes programokkal folytatódott a családi nap Zánkán Színes programokkal folytatódott a családi nap Zánkán Színes programokkal folytatódott a családi nap Zánkán
>>> További képek a galériában <<<