Hírek


Ismét Zánka…
2016. május 23. 14:48
A múlt hétvégén rendezték meg második alkalommal a sport- és családi napokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Gazdasági Ellátó Központtal és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal karöltve. A már szinte hagyománynak számító verseny célja, hogy a közös szabadidős tevékenységek és a különféle sportversenyek idején baráti kapcsolatok épüljenek és erősödjön a csapatszellem.

Pénteken kora reggel ismét megbolydult a zánkai Erzsébet Tábor és Üdülőközpont, hiszen immáron második alkalommal rendezték meg a Katasztrófavédelmi Sport- és Családi napokat. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, tizenkilenc megyei igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatai vettek részt a pontszerző atlétikai versenyen. A résztvevőket a házigazdák nevében Dányi Béla tűzoltó ezredes, Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatója köszöntötte, a versenyzőknek sok sikert és jó eredményeket kívánt dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke is.

A megnyitót követően összesen kétszázharmincnégyen sorakoztak fel a rajtvonalnál. A versenyzők hat versenyszámban mérhették össze erejüket: százméteres síkfutásban, majd a férfiak ezerötszáz méteres, míg a hölgyek négyszáz méteres síkfutásban várták a startjelet, de váltófutásban, súlylökésben, távolugrásban és kézigránátdobásban is megmérették magukat a résztvevők. A jó hangulatú, vidám, napsütéses napon mindenki erején felül teljesített, így némelyik versenyszámnál csupán néhány méter, néhány másodperc döntött a helyezésekről. A díjátadón részt vett dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató, Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, humánszolgálat-vezető, dr. Demény Ádám, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke és Dányi Béla, megyei katasztrófavédelmi igazgató.

A sportnapokon a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Longauer Péter tűzoltó százados által vezetett csapat képviselte, melynek tagja volt Bujtárné Szűcs Annamária tűzoltó alezredes, Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Pál Erika, Bakos Krisztián tűzoltó alezredes, Szemerády Zoltán tűzoltó alezredes, Jakubovics Zoltán tűzoltó alezredes, Tóth Gábor tűzoltó őrnagy, Balla Ferenc tűzoltó őrnagy, Szeles Péter tűzoltó százados, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Opolcsik Iván tűzoltó zászlós, Dénes Gábor tűzoltó zászlós, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, Kiss Dániel tűzoltó őrmester.

Galanics Petra a női 100 méteres síkfutásban a harmadik helyen, Szőllős Alexandra 400 méteren az ötödik helyen végzett, valamint távolugrásban a második helyet szerezte meg. Kézigránát hajítás női versenyszámában a negyedik helyet szerezte meg Pál Erika, a súlylökés férfi kategóriájában Pásztor János a harmadik helyen zárt. Az igazgatóság csapata, Longauer Péter, Sági Bence, Kiss Dániel és Szilágyi Ádám négyese, a 4x400 méteres férfi váltójában a negyedik helyezést érte el.

A halak nyugalmát ugyan megzavarva, de annál nagyobb izgalommal várták a délutáni meglepetésvendéget, Tóth Gabit, aki egy másfél órás koncerttel színesítette a délutánt és egyben megalapozta az este hangulatát.