Hírek


A tűzoltók győzelmével indult az ötödik évad…
2016. március 29. 10:46
A Fair Play Football Roadshow ötödik évada március 26-án, a Salgótarjánban megtartott tornával vette kezdetét, ahol a hat Nógrád megyei csapat között pályára léptek a salgótarjáni tűzoltók is.

A kilenc helyszínen megtartandó bajnokság első rendezvényének a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok adott otthont. A torna érdekessége, hogy bírók és síp nélkül, a fair play szellemiségét közvetítő supervizorok bevonásával rendezték azt meg a szervezők. A supervizorok a mérkőzések alatt nem szóltak bele a játék menetébe, az előforduló szabálytalanságokért járó szankciókat maguk a játékosok beszélték meg egymás között, s teszik ezt a roadshow minden bajnokságának állomásán. Egy-egy meccs után úgynevezett levezető beszélgetést tartanak, ahol a supervizorok irányításával átbeszélik a lejátszott mérkőzést, illetve pontozzák egymást. A csapatok mellett a szervezők is titkos pontozást tartanak egy-egy játék végén, majd ebből születik meg aztán az adott torna végeredménye…

Mint ahogy azt a szervezőktől megtudtuk, a bajnokságsorozat célja nem más, mint hogy az egyes társadalmi csoportok az esélyegyenlőség, a tolerancia, a párbeszéd, a biztonságos sport népszerűsítése jegyében egy mindenki által kedvelt terepen, a futballpályán, a fair play futball különleges szabályainak segítségével kezdjenek párbeszédet és alakítsanak ki pozitív emberi kapcsolatokat. A tornára a társadalom különböző csoportjainak képviselőit hívják meg, így a többi között a tűzoltóság, a rendőrség, az iskolák, illetve helyi és kisebbségi önkormányzatok képviselői játszanak mérkőzéseket.

A Fair Play Football Roadshow salgótarjáni állomásán a város hivatásos tűzoltóin kívül a Salgótarjáni Rendőrkapitányság, a Zagyvapálfalvai ISE lány- és fiúcsapata, az SH Sportegyesület, valamint az Oltalom Sportegyesület egysége – vagyis három-három felnőtt és ifjúsági csapat mérkőzött meg egymással a sorsolást követően. A tűzoltók csapata – élükön Berecz György tűzoltó ezredes, megyei igazgatóval, Zsemberi Zsolt tűzoltó törzszászlóssal, Hegedűs Péter tűzoltó zászlóssal, Balogh Gergely tűzoltó zászlóssal, Bodzás Szabolcs tűzoltó főtörzsőrmerterrel, Sándor Attila tűzoltó őrmesterrel, Prezenszki Péter tűzoltó őrmesterrel, Puporka Dániellel, valamint Kalácska Csaba őrnaggyal, a NAV Nógrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgató-helyettesével – mindvégig tisztességgel küzdött, s ez az összehangolt, jól működő csapatmunka meghozta gyümölcsét. Több nyertes meccs után a tűzoltók nyerték meg ugyanis a Fair Play Football Roadshow salgótarjáni döntőjét.

Ami pedig a folytatást illeti, a rendezvénysorozat mind a kilenc helyszínén hirdetnek nyertest, s végül a kilenc győztes – köztük a salgótarjáni tűzoltók – egy végső gálán ünnepli majd meg az év Fair Play csapatát.

 

Képek: Angyal Eszter tű. főhadnagy, NMKI


 

Kapcsolódó képek:

A tűzoltók győzelmével indult az ötödik évad… A tűzoltók győzelmével indult az ötödik évad… A tűzoltók győzelmével indult az ötödik évad…
>>> További képek a galériában <<<