Hírek


Huszonhárom csapat, mintegy kétszáz nevező az úszóbajnokságon
2016. március 23. 11:43
Március huszonkettedikén délelőtt rajtolt el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2016-os úszóbajnoksága, ezúttal a szentesi uszodában álltak rajthoz a nevezők. A katasztrófavédelem versenyzői huszonkét számban mérték össze erejüket a közelmúltban átadott versenymedencében – igazgatóságunk tagjai két ezüstéremmel térhettek haza.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ötven munkatársa már hetekkel ezelőtt hozzálátott a bajnokság idei fordulójának megszervezéséhez, amelynek a Szentesi Üdülőközpont városi sportuszodája adott otthont. A március nyolcadiki nevezési határidőig száznyolcvanketten küldték el hivatalos nevezésüket a szervezőkhöz, összesen huszonhárom csapat jelezte indulási szándékát. A versenyzők huszonkét számban álltak rajthoz, a nap folyamán negyvenegy futamot indítottak a szervezők. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából hatan: Pál Erika, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Opolcsik Iván c. tűzoltó zászlós, Balla István c. tűzoltó főtörzsőrmester és Kiss Dániel tűzoltó őrmester vett részt a versenyen, csapatvezetőjük, Longauer Péter tűzoltó százados irányításával. Délelőtt tíz órától fél kettőig folyamatosan szelték a habokat a katasztrófavédelem munkatársai, akikhez az idén meghívásos alapon csatlakoztak az Országgyűlési Őrség versenyzői is. A hölgyek és az urak különböző távú gyors-, mell- és hátúszásban álltak rajthoz, valamint gyors- és vegyesváltó futamokat is láthattak a bajnokság nézői. A komoly számok után egy meglehetősen látványos, bár semmilyen olimpiai úszószámra nem hasonlító váltót is rendeztek, a szervezők nagy örömére a mulatságos feladatok során a jól szórakozó úszók végül nem itták ki nevettükben a medence vizét.

A sérüléstől és óvástól mentes verseny helyezettjeinek Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője, Szatmári Imre tűzoltó ezredes, Csongrád megyei katasztrófavédelmi igazgató, dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke, Kovács János, a szentesi sportbizottság elnöke, valamint Kajtár István tűzoltó ezredes, a szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője adta át a díjakat. A II. korcsoportban a női ötven méteres mellúszásban Pál Erika nyerte el az ezüstérmet, illetve ugyanebben a korcsoportban az ötven méteres hátúszás második helyezését is ő hódította el. A csapatversenyt a házigazdák, vagyis Csongrád megye versenyzői nyerték, megelőzve a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a harmadik helyet összeúszó Katasztrófavédelmi Oktatási Központ együttesét.

A versenyen résztvevő kollégáinknak ez úton is gratulálunk!

 

Forrás: BM OKF

Fotók: Longauer Péter tű. százados, NMKI


 

Kapcsolódó képek:

Huszonhárom csapat, mintegy kétszáz nevező az úszóbajnokságon Huszonhárom csapat, mintegy kétszáz nevező az úszóbajnokságon Huszonhárom csapat, mintegy kétszáz nevező az úszóbajnokságon
>>> További képek a galériában <<<